Galen Pharm
Korpa

Galen Pharm Blog RSS Feed

30 дец Nega kože u zimskom periodu
stivsolu 0 336
Koža je naveći organ mase 3kg i površine 1,5-2m2 koji razdvaja unutrašnjost organizma od okruženja i štiti ga od nepovoljnih spoljašnjih faktora. Zajedno sa dlakom, noktom, znojnimi lojnim žlezdama či..
14 нов Svetski dan dijabetesa
stivsolu 1 350
Dijabetes tip 2 – šta se dešava u vašem telu? Ukoliko imate dijabetes tip 2, vaše telo postepeno prestaje da pravi dovoljno insulina i manja je mogućnost da efikasno koristi insulin koji pravi. Sa isu..
24 окт Vodič za obolele od raka dojke
stivsolu 1 195
Rak dojke spada u najčešće maligno oboljenje i vodeći uzrok smrti u ženskoj populaciji. Rak dojke je najčešći zloćudni tumor i kod žena u Srbiji. Svake godine oko 5000 žena oboli, a oko 1700 njih umre..
25 сеп Svetski dan farmaceuta
stivsolu 0 463
Svetski dan farmaceuta 25.09.Oni su uvek tu kad zatreba. Oni su poneli veliki teret pandemije, a opet zadržali pribranost i osmeh na licu. Oni vas svakog dana čekaju iza recepture, spremni da posavetu..
14 сеп Atopijski dermatitis
stivsolu 0 290
14.9. Svetski dan atopijskog dermatitisa Atopijski dermatitis je veoma često, hronično kožno oboljenje koje pogađa decu oba pola i uzrasta. Iako je incidenca ovog oboljenja ranije bila oko 5 %, danas ..
17 авг Alergija na ambroziju
stivsolu 0 591
Pozno leto i početkak jeseni rezervisani su za borbu sa alergijom na ambroziju. Ambrozija je jednogodošnja korovska biljka, široko rasprostranjena, izuzetno otporna i prilagodljiva, brzog rasta (raste..
21 јул Opekotine od sunca
stivsolu 0 676
Sredina leta je. Visoke temperature, mnogo sunčanih sati i užaren asfalt su ono na šta smo navikli u ovo doba godine. Ono što nam još uvek nije prešlo u naviku je zaštita kože od sunca, iako stručnjac..
15 јун Fototipovi kože i načini zaštite od sunčevih zraka
stivsolu 0 890
Različiti tipovi kože drugačije reaguju na sunčeve zrake. Zato je važno da znate kojoj podgrupi vaša koža pripada, kako bi se na najadekvatniji način zaštitili. To što neka koža bolje podnosi sunce, n..
21 јан Vino kao lek
stivsolu 0 4078
Crno, belo ili roze, suvo ili slatko, kuvano ili ne, ukusi su različiti. Iako ga danas prvenstveno konzumiramo iz čisto hedonističkih pobuda, kroz istoriju se vino pokazalo kao lek i za dušu i za telo..
29 авг Povratak u školske klupe
stivsolu 0 7255
Nakon skoro 6 meseci pauze, 01. septembra očekujemo početak nove školske godine. Kako je cela godina bila u znaku epidemije i neizvesnosti, tako će i nova školska godina biti obeležena na isti način. ..
03 јун Kako vremenske prilike utiču na nas?
stivsolu 0 746
Prva polovina ove godine ne izgleda baš kao što smo se nadali. Nakon praznika, tokom kojih smo se pošteno opustili, sve je nekako iznenada krenulo nizbrdo. Slušali smo izveštaje iz Kine i drugih dalek..
08 апр Vodič za dijabetičare tokom pandemije COVID-19 virusa
stivsolu 0 739
Kako su dijabetičari u veoma rizičnoj grupi od razvoja komplikacija tokom infekcije novim virusom COVID-19, Republička stručna komisija za prevenciju i kontrolu šećerne bolesti Ministarstva zdravlja R..
Prikazuje se 1 do 12 od 21 (2 strana)