Galen Pharm
Korpa

Galen Pharm Blog RSS Feed

25 сеп Svetski dan farmaceuta
stivsolu 0 185
Svetski dan farmaceuta 25.09.Oni su uvek tu kad zatreba. Oni su poneli veliki teret pandemije, a opet zadržali pribranost i osmeh na licu. Oni vas svakog dana čekaju iza recepture, spremni da posavetu..
14 сеп Atopijski dermatitis
stivsolu 0 136
14.9. Svetski dan atopijskog dermatitisa Atopijski dermatitis je veoma često, hronično kožno oboljenje koje pogađa decu oba pola i uzrasta. Iako je incidenca ovog oboljenja ranije bila oko 5 %, danas ..
17 авг Alergija na ambroziju
stivsolu 0 403
Pozno leto i početkak jeseni rezervisani su za borbu sa alergijom na ambroziju. Ambrozija je jednogodošnja korovska biljka, široko rasprostranjena, izuzetno otporna i prilagodljiva, brzog rasta (raste..
21 јул Opekotine od sunca
stivsolu 0 488
Sredina leta je. Visoke temperature, mnogo sunčanih sati i užaren asfalt su ono na šta smo navikli u ovo doba godine. Ono što nam još uvek nije prešlo u naviku je zaštita kože od sunca, iako stručnjac..
15 јун Fototipovi kože i načini zaštite od sunčevih zraka
stivsolu 0 701
Različiti tipovi kože drugačije reaguju na sunčeve zrake. Zato je važno da znate kojoj podgrupi vaša koža pripada, kako bi se na najadekvatniji način zaštitili. To što neka koža bolje podnosi sunce, n..
21 јан Vino kao lek
stivsolu 0 3581
Crno, belo ili roze, suvo ili slatko, kuvano ili ne, ukusi su različiti. Iako ga danas prvenstveno konzumiramo iz čisto hedonističkih pobuda, kroz istoriju se vino pokazalo kao lek i za dušu i za telo..
29 авг Povratak u školske klupe
stivsolu 0 7031
Nakon skoro 6 meseci pauze, 01. septembra očekujemo početak nove školske godine. Kako je cela godina bila u znaku epidemije i neizvesnosti, tako će i nova školska godina biti obeležena na isti način. ..
03 јун Kako vremenske prilike utiču na nas?
stivsolu 0 612
Prva polovina ove godine ne izgleda baš kao što smo se nadali. Nakon praznika, tokom kojih smo se pošteno opustili, sve je nekako iznenada krenulo nizbrdo. Slušali smo izveštaje iz Kine i drugih dalek..
08 апр Vodič za dijabetičare tokom pandemije COVID-19 virusa
stivsolu 0 645
Kako su dijabetičari u veoma rizičnoj grupi od razvoja komplikacija tokom infekcije novim virusom COVID-19, Republička stručna komisija za prevenciju i kontrolu šećerne bolesti Ministarstva zdravlja R..
28 феб Zašto žene vole 29. februar?
stivsolu 0 676
Februar je najspecifičniji mesec u godini. Ne samo što je najkraći, već i nema uvek isti broj dana. Godina kada februar ima jedan dan više, 29. dana nazivamo prestupnomgodinom. Takva je svaka četvrta,..
15 јан Postpraznična depresija
stivsolu 0 389
Četiri ideje za prevazilaženje postpraznične depresije Pripremali ste se danima. Tražili idealnu odeću za Novogodišnju noć, žurili kod frizera, dokupljivali neke namirnice, možda, u poslednji čas. Bir..
10 јан Detoksikacija posle praznika
stivsolu 0 394
Hrana koju konzumiramo u toku praznika može da dovede do pojave nadutosti, promene raspoloženja, akni, gojaznosti… Ukoliko ste se u toku praznika prejedali, prvenstveno je važno da ne osećate krivicu...
Prikazuje se 1 do 12 od 18 (2 strana)