Da li ste skloni opadanju ili proređivanju kose? Da li vam je, ako ste muškarac, genetika namenila sudbinu ćelavosti kao i vašem ocu, dedi, pradedi? Ili vam je, kao ženi, menopauza donela vidljivo istanjivanje kose sa kojim se sve teže mirite? Ili spadate u one koji gube kosu usled stresa?

Istraživanje uzroka leži iza svakog dobrog rešenja. Kada kosa opada više nego što je uobičajeno u normalnom ciklusu obnove, jedan od važnih problema je u lošoj komunikaciji dermalne papile i matičnih ćelija u folikulu dlake: molekularni signali neophodni za obnovu i rast kose se više ne prenose.

Francuski ekspert za negu i tretman kose i pionir u tretiranju opadanja kose na bazi koncentrovanih i patentiranih botaničkih sastojaka, Phyto Paris je poslednjih deset godina usmerio svoje laboratorije na istraživanje WNT proteina - signalnih molekula koji utiču na regulaciju ciklusa rasta kose. Poput pravog molekularnog prekidača, WNT protein skraćuje fazu mirovanja rasta dlake (telogena faza) i produžava fazu aktivnog rasta (anagena faza). Odnos između broja dlaka u anagenoj i telogenoj fazi koristi se za procenu gubitka kose, a cilj tretmana da se faza aktivnog rasta produži i da u njoj bude što više vlasi.

MAKA POBEĐUJE MINOKSIDIL!

U istraživanjima WNT proteina Phyto laboratorije testirale su i snažan botanički stimulans – koren make. Laboratorijske studije pokazale su da maka deluje dvostruko:

- podstiče rast nove kose direktnom stimulacijom WNT proteina

- smanjuje opadanje delujući na proteine koji učvršćuju vlas u korenu dlake.

Naučnici su, potom, ekstrakt make uporedili sa minoksidilom, lekom koji se standardno koristi u tretmanima gubitka kose za inhibiciju 5-alfa reduktaze, enzima odgovornog za stanjivanje i gubitak kose.

Pokazalo se da je maka za 23% efikasnija od minoksidila!

Phyto je, nakon ovih nalaza, patentirao ekstrakt organske make i reformulisao svoje čuvene Phytocyane tretmane koji se, od 1992, bore protiv gubitka i proređivanja kose kod žena i muškaraca. Inovacijama je višestruko poboljšana efikasnost preprata.

Tretmani su prilagođeni vrsti opadanja kose kod muškaraca i žena. Evo tri rešenja za tri tipa opadanja kose.

MENOPAUZA? STARENJE? KOSA JE SVE REĐA...

PROBLEM: PROGRESIVNO GUBLJENJE KOSE KOD ŽENA često je izazvano hormonskom neravnotežom, može biti i nasledno, ili posledica menopauze. Vidljivo je difuzno istanjivanje i smanjivanje mase kose tokom perioda dužeg od šest meseci.

REŠENJE: PHYTOCYANE PROGRESSIVE TRETMAN PROTIV OPADANJA KOSE ZA ŽENE sa 99% sastojaka prirodnog porekla.

Tretman u ampulama deluje koncentrovanim kompleksom u kom su:

-  patentirani organski ekstrakt make koji stimuliše WNT protein da aktivira i produži rast kose i čvršće ,,usidri” dlaku;

- hidrolizovani protein biljke lupine koja reguliše enzim 5-alfa reduktazu kako bi usporio progresivni gubitak kose;

-  patentirani ekstrakt lale da stimuliše KAP proteine (keratin-associated protein) poboljšavajući strukturu kose;

Testiranja su pokazala da je nakon tri meseca primene stimulisan rast +8 014 vlasi (instrumentalna merenja broja dlačica na cm², ispitano na 75 žena nakon 3 meseca korišćenja).

NASLEDNO GUBLJENJE KOSE, ZALISCI SVE DUŽI, TEME SVE VIDLJIVIJE!

PROBLEM: PROGRESIVNO GUBLJENJE KOSE KOD MUŠKARACA je genetski uslovljeno i naziva se androgena alopecija. Ovu vrstu opadanja kose karakteriše proređenost naročito u zonama zalizaka i temena, uz povlačenje linije kose na čelu unazad.

REŠENJE: PHYTOCYANE MEN TRETMAN PROTIV OPADANJA KOSE ZA MUŠKARCE sa 95% sastojaka prirodnog porekla, deluje trosturko: produžava fazu rasta, učvršćuje koren dlake smanjujući opadanje  i stimuliše rast kose.

I ovde je iskorišćen patentirani ekstrakt organske make koji učvršćuje kosu, a sa njim u kompleksu je biovektorizovana aminokiselina koja sprečava sintezu enzima 5-alfa reduktaze, koji je odgovoran za istanjivanje dlake. Ekstrakt šitake pečurki povećava snagu i vitalnost kose jačanjem  prokrvljenosti i ishrane folikula. Vitamin B3 (poznat i kao vitamin PP ili niacinamid), daje energiju za pravilno funkcionisanje i regeneraciju folikula dlake.

Phytocyane Men tretman protiv opadanja kose za muškarce je klinički dokazan sa neospornim rezultatima nakon tri meseca: opadanje je smanjeno, a stimulisano je stvaranje +6440 dlačica nakon 6 nedelja upotrebe (instrumentalna merenja broja dlačica po cm², ispitano na 73 muškarca).

KOSA SE PROREDILA NAKON TRUDNOĆE...

PROBLEM: REAKTIVNI GUBITAK KOSE KOD ŽENA izazvan određenim događajem, može nastati posle porođaja ili biti izazvan stresom ili dijetom. Urzok je nedovoljna ishranjenost korena dlake, a simtomi su nagli pad volumena i sjaja, vidljivo proređena kosa, u roku kraćem od tri meseca.

REŠENJE: PHYTOCYANE REACTIONAL TRETMAN PROTIV OPADANJA KOSE ZA ŽENE podstiče rast kose i usporava gubitak, podstiče stvaranje keratina za poboljšanje kvaliteta i debljine vlasi. Čak 96% sastojaka je prirodnog porekla, u nemasnoj i nelepljivoj tečnoj fomuli sa koncentrovanim prirodnim kompleksom. Gingko biloba ubrzava mikrocirkulaciju i ishranu folikula, proteini svile daju bujnost i sjaj a nov, patentiran ekstrakt lale utiče na proteine povezane s keratinom za deblju i snažniju dlaku. Poboljšanje u punijoj i sjajnijoj kosi posle dva meseca primene primetilo je 8 od 10 ispitanica sa problemom reaktivnog gubitka kose (dijagnostikovanim kod dermatologa).

Ali ni tu nije kraj – najbolje rezultate ostvarićete ukoliko tretmane koristite u kombinaciji sa odgovarajućim šamponima. Zato je Phyto laboratorija kreirala šampone i za nju i za njega, kako bi higijena kose bila u skladu sa vašom težnjom da vratite gustu i bujnu kosu.

PHYTOCYANE šampon za kosu namenjen je ženama koje se sa opadanjem kose suočavaju zbog menopause, stresa ili hormonskog disbalansa. Formulacija izuzetno bogata prirodnim sastojcima (čak 81%) prijaće vašim vlasima i poslužiće vam kao idealna priprema za tretman protiv opadanja kose.

PHYTOCYANE MEN šampon za kosu namenjen je muškarcima koji žele kvalitetnije, jače i vitalnije vlasi. Formulacija sadrži 81% sastojaka prirodnog porekla, a među njima su ekstrakt šitake pečurke, organski ruzmarin i provitamini B5 i B6. Preporuka je da nakon upotrebe ovog šampona nanesete Phytocyane Men tretman protiv opadanja kose za muškarce.