Od međunarodnog dana dece do meseca dece:

Pre osam godina, brend kom verujemo, Weleda, odlučila je da u Srbiji novembar posveti deci, a od tada do danas, u nizu donatorskih akcija, pomaže „deci ulice“ iz beogradskog „Svratišta“ i uči nas ne samo lepoti, nego i dobroti.

U naše apoteke stižu, već osmu godinu zaredom, popularni Weleda organski proizvodi iz baby linije od nevena, sa nalepnicom koja obeveštava kupce da kupovinom doniraju određeni novčani iznos beogradskom „Svratištu“. Ove godine je taj iznos 10 dinara.

Da bi posebno podstakla kupovinu ovih proizvoda i prikupila što više novca za instituciju koja okuplja decu od 5 do 15 godina koja žive ili rade na ulici, Weleda je obezbedila i popust od 20% na ove preparate.

A Weleda „žuta“ linija od nevena, kako znaju sve mame koje brinu da na kožu svojih beba nanose samo čistu prirodnu negu, kreirana je u saradnji sa pedijatrima i babicama i njene su vrednosti dokazane u višedecenijskoj praksi.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST NIJE SAMO REČ...

Weleda u Srbiji prati svetski ugled svoje matične kompanije iz Nemačke koja duže od 100 godina proizvodi organsku kozmetiku, brine o prirodi i svojim zaposlenima. Weleda je, globalno, začetnik renomiranog NATRUE sertifikata prirodne kozmetike, ali i sama nosilac sertifikata UEBT („sourcing with respect“) koji garantuje ne samo odgovorno i održivo prikupljanje sirovina iz prirode, nego i partnerski odnos pun poštovanja prema svim saradnicima širom sveta, bilo da su to zaposleni u Nemačkoj, pojedinačni poljoprivrednici koji organski gaje biljke za Weledu u dalekoj Indiji, ili svetski priznate kompanije.

Weleda i u Srbiji zna da „društvena odgovornost“ nije samo slogan, nego nešto što dolazi iz same prirode njenog brenda i ljudi koji za njega rade.

Zašto je Weleda izabrala novembar za „mesec dece i pritom ga preimenovala u „detembar“?

DETEMBARSKI IZAZOVI

U ovom mesecu su dva međunarodna praznika posvećena deci: 17. novembra je Međunarodni dan prevremeno rođene dece, a 20. novembra je Međunarodni dan deteta. Umesto da formalno obeleži dva dana, Weleda je u Srbiji odlučila da im potpuno posveti ceo mesec. I više od toga.

Uključila je u donatorske akcije za decu i svoju popularnu, dugogodišnju „Weleda inspiraciju“, foto-konkurs koji poziva na bolje upoznavanje i približavanje prirodi kroz fotografije i priče. Na kraju godine se najuspešnije fotografije štampaju u Weleda zidnom kalendaru, a kalendar se prodaje u Kafe baru 16 u Beogradu koji drži „Svratište“ i u kom rade njegovi štićenici. Sav novac od prodaje kalendara odlazi ovoj instituciji koja pokušava da obezbedi „deci ulice“ bolje životne uslove: obroke, odeću, obuću, podsticaj u obrazovanju, sportske aktivnosti  i sve ono što bi detinjstvo trebalo da podrazumeva.

Weleda aktivno, putem svojih društvenih mreža, poziva na donacije Svratištu, bilo poklonima ili uplatama (račun za donacije je 205-201979-13, Komercijalna banka, primalac  Centar za integraciju mladih, a paketi se mogu doneti i u Kafe bar 16). Da bi motivisala ljude da doniraju, prvih 20 donatora Weleda nagrađuje svojom popularnom Skin Food kremom.

Ovog „detembra“ Weleda će na svojim društvenim mrežama prepustiti reč svojoj Sari Bubamari, zaštitnom „licu“ linije za decu, koja će voditi svoj dnevnik i pričati nam korisne i zanimljive priče o nezi bebine kože i, naravno, pozivati na donatorstvo u korist dece.

- Neka detembar počne! – kaže Weleda, i mi joj od srca dajemo podršku u detembarskim aktivnostima.