Svi znamo koliko je dobar, zdrav i ukusan čaj od nane. Nanu koristimo i kao začin u kuhinji. A da li ste znali da je ona jednako blagotvorna i kada se koristi u preparatima za kožu. Pored čarobnog umirujućeg mirisa, ova biljka ima mnoga pozitivna svojstva. Danas to želimo da podelimo sa vama.

Smiruje iritacije: Menta ima svojstva koja mogu umiriti iritacije na koži. To  posebno može biti korisno za osobe sa osetljivom kožom, ekcemom ili aknama.

Hidrira kožu: Menta je prirodni hidratant koji može pomoći u održavanju hidrirane kože.

Osvežava kožu: Nana ima osvežavajući efekat koji može pomoći u smanjenju umora i stresa kože. To može biti korisno za osobe koje se bore sa ovim problemom.

Pomaže u borbi protiv bubuljica: Mentol u menti ima antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv bakterija koje uzrokuju akne.

Poboljšava cirkulaciju: Nana može pomoći u poboljšanju cirkulacije kože, što utiče na izgled kože i pomaže u borbi protiv starenja.

U kojim preparatima se koristi

Postoji mnogo načina da se koristi menta za kožu, kao što su tonici, kreme, losioni, čajevi i drugi proizvodi. Međutim, pre upotrebe mente na koži, uvek treba proveriti da li ste alergični na nju i posavetovati se sa dermatologom.

Miris nane

Miris nane, karakterističan je po svojoj svežini, slatkoj noti i hladnoći. Ovaj svima dobro poznat može biti veoma prijatan i osvežavajući, pa se često koristi u kozmetici i aromaterapiji. Osim toga, miris mente se često koristi u prehrambenoj industriji, posebno u slatkišima, žvakaćoj gumu i čajevima, zbog svog prijatnog ukusa i mirisa.

Miris mente se može dobiti iz različitih delova biljke, ali najčešće se koriste listovi mente. Esencijalna ulja dobijena iz lista mente koriste se  u aromaterapiji, u izradi parfema, losiona, kreme za telo i druge kozmetike. Takođe može  biti sastavni deo ulja za masažu jer ima svojstva koja mogu pomoći u opuštanju tela i uma.

Kućna kozmetika

Uz to, često se koristi u kućnoj kozmetici, kao što su samostalno pravljeni losioni, piling za telo i maske za lice. Miris mente se takođe često koristi u aromaterapiji zbog svojih svojstava koja mogu pomoći u smanjenju stresa, umora i napetosti. Pored toga,  često se koristi u difuzorima, kao i u kupkama i uljima za masažu.

Ukratko, miris mente je osvežavajući i prijatan, te se često koristi u kozmetici, aromaterapiji i prehrambenoj industriji. Sve to je bilo dovoljno da nana postane sastavni deo Viva by Ela proizvoda koji su sada dostupni u našim apotekama!