Galen Pharm
Korpa

NISITA MAST ZA NOS 10G

NISITA MAST ZA NOS 10G
NISITA MAST ZA NOS 10G
Opis
Nisita mast za nos primenjuje: Kod suve sluznice nosa,  Kao dodatno lečenje kod zapušenog nosa, npr. kod obične prehlade,  Za čiščenje i vl..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

382,80 RSD

Cena u apotekama: 435,00 RSD

Vaša ušteda 52,20 RSD

Nisita mast za nos primenjuje:

  •  Kod suve sluznice nosa,
  •  Kao dodatno lečenje kod zapušenog nosa, npr. kod obične prehlade,
  •  Za čiščenje i vlaženje sluznice nosa, npr. suv vazduh u prostoriji,
  •  Za lečenje krastica u nosu,
  •  Poboljšava prohodnost disajnih puteva i time umanjuje hrkanje,
  •  Nisita mast za nos mogu koristiti odrasli, deca i odojčad.

Kada se Nisita® mast za nos ne sme primenjivati?
Nisita mast se ne sme primenjivati u slučajevima preosetljivosti na neki od sastojaka.
Ne postoje posebne mere opreza za korišćenje Nisita" masti za nos. Posle operacije nosa ili udesa, Nisita® mast treba koristiti tek nakon saveta lekara.

Da li se Nisita® mast za nos sme koristiti u toku trudnoće i dojenja?  
Nema dostupnih podataka koji bi sugerisali da primena Nisita masti tokom trudnoće ili laktacije može da ima štetnih posledica.

Sastav: 
100g masti sadrži: 2,8g natrijum hlorida i 7,2g natrijumhidrogen karbonata.
Pomoćne supstance: beli vazelin, lanolinski alkoholi, tečni parafin, cetostearil alkohol, trigliceridi srednjeg lanca i etarsko ulje limuna.

Način primene: 
Nekoliko puta dnevno, kao i pre polaska na spavanje, primeniti oko 1cm masti u svaku nozdrvu. Vrh tube treba uvući u nozdrvu koliko je moguće, istisnuti malu količinu masti, a zatim blagim trljanjem spoljašnje površine nosa potpomognuti raspoređivanje masti po nosnoj šupljini. Nisita mast se može istisnuti na štapić od vate, koji se zatim oprezno uvuče u nosnu šupljinu.

Iz higijenskih razloga i da bi se izbegla infekcija, samo po jedna osoba treba da koristi tubu. Nakon upotrebe, dodatak na tubi treba oprati vodom.
Nisita® mast se može, po potrebi, koristiti i duže vreme. Ako i posle 14 dana primene masti ne dođe do poboljšanja, treba se obratiti lekaru ili farmaceutu.
U retkim slučajevima kod upotrebe Nisita masti može da se javi blaga iritacija nosne sluznice, sa osećajem peckanja na mestu primene. Opisane su reakcije preosetljivosti na lanolinske alkohole i etarsko ulje limuna, sastojke masti za nos.

Napomena:
Nisita mast za nos sadrži mešavinu čvrstih i tečnih masti, koje se pri nepropisnom čuvanju (na temperaturi ispod 15C ili iznad 25C) mogu delimično promeniti. Pri većim temperaturama može doći do delimičnog razdvajanja, tako da pri korišćenju preparata iz tube prvo izađe malo ulja. Pri čuvanju na nižim temperaturama može doći do stezanja masti što otežava njeno istiskivanje iz tube. U cilju optimalnog korišćenja masti, tubicu uvek pritiskati od kraja ka vrhu. Takođe, moguće je da se pri punjenju u tubi zadrži malo vazduha. 

Pakovanje: Aluminijumska tuba sa vrhom pogodnim za aplikaciju u nosnu šupljinu, sa 10g masti.

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro