Galen Pharm
Korpa

BRĐANSKI MELEM ZA OŠTEĆENU KOŽU 50ML

BRĐANSKI MELEM ZA OŠTEĆENU KOŽU 50ML
BRĐANSKI MELEM ZA OŠTEĆENU KOŽU 50ML
Opis
Delovanje:Melem za oštećenu kožu je nastao pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što se mi..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

1.204,81 RSD

Cena u apotekama: 1.369,10 RSD

Vaša ušteda: 164,29 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 22207
  • Vaša ušteda:: 164,29

Delovanje:
Melem za oštećenu kožu je nastao pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što se mi vekovima adaptirali da koristimo biljke iz svog okruženja. Naš organizam je pripremljen da izvuče najveću korist za sebe iz domaćih biljaka.
Koristi se kod oštećnja kože: opekotine i oparotine,posekotine, ozlede i rane, sportske povrede, hematomi, dekubitusi (vrsta odumiranja kože zbog prekida cirkulacije usled dugotrajnog pritiska kod ležećih bolesnika), infekcije kože sa ili bez zapaljenja, autoimuna zapaljenja kože (psorijaza i ekcemi).
Aktivni sastojci propolisa I etarskih ulja čajnog drveta i lavande deluju:
1. antimikrobno (antibakterijsko, antivirusno, antigljivično) – sprečavaju razvoj bakterija, virusa i gljivica.
2. antiinflamatorno – smanjuju nekorisnu zapaljensku reakciju a time i crvenilo (rubor), bol (dolor), otok (tumor), oštećenje funkcije kože (functiolaesa).
3. imunomodulatorno – povećavaju sposobnost borbe organizma sa infekcijama kože, autoimunim oboljenjima (psorijaza, ekcemi) i tumorskim ćelijama (antikancerogeno dejstvo).
4.etarsko ulje lavande posebno ubrzava epitelizaciju tj. zarastanje okom vidljivih (makro) i nevidljivih (mikro) oštecenja kože, tako da se defekt kože što pre prekrije.
Zajednički aktivni princip propolisa, etarskog ulja čajnog drveta i lavande je 1,8-cineol (eukačoptol, kajeputol). Pored ovog aktivnog principa, etarsko ulje lavande ima kativni princip linalil acetat, linalol i kamfor, a etarsko ulje čajnog drveta terpinen-4-ol. Propolis ima najmanje 1,8-cineola, ali zato ima druge korisne aktivne principe koji deluju antimikribno i antiinflamatorno, a to su uglavnom derivati kvercetina (bioflavonoidi) i derivati kafeične kiseline.
Imunomodulatorno dejstvo 1,8-cineola ispoljava se najviše kroz povećanje fagocitne sposobnosti monocita i makrofaga, vrste leukocita, krvnih ćelija koje učestvuju u odbrani organizma od raznih spoljašnjih (virusi, bakterije, gljivice) i nutrašnjih (tumori) napada.Fagocitna sposobnost je jedan od načina unuštavanja mikriorganizama i tumorskih ćelija.Uticaj aktivnih principa je najveći na mestu primene, ali dejstva, samo blaža imaju na ceo organizam jer lako prolaze kroz kožu i ulaze u limfotok i krvotok.

Način primene:
Operite ruke sapunom i vodom. Mesto na koje ćete nanositi melem neosredno pre upotrebe operite mlakim rastvorom (čajem) od kamilice. Sve dobro osušite čistim ubrusom, blagim tapkanjem. Pošto je melem tvrdji od krema objasnićemo Vam kako da ga koristite da bi efekti melema bili maksimalni.
Plastičnom špatulicom zagrebite malo melema i nanosite na jagodicu prsta. Sada jagodicom prsta namažite u tankom sloju melem na obolelo mesto.
Lagano utrljavajte dok ga koža je upije. Tako činite najmanje 3-4 puta dnevno, obavezno uveče.
Posle svake upotrebe operite plastičnu špatulicu vrućom vodom da skinete svu masnoću, i potopite u 70% alkohol u zatvorenu posudu, tako da alkohol prekriva površinu špatulice. Ostavite tako do sledećeg korišćenja. Pred upotrebu isprati špatulicu mlakom vodom.

Sastav:
Pored hladno ceđenog maslinovog ulja, pčelinjeg i biljnog voska (candellila), i još 11 lekovitih biljaka (pojačana koncentracija nevena i bokvice, rusa, čičak, rastavić, hajdučka trava, kantarion, kičica, zova, prečica i kopriva), melem za oštećenu kožu sadrži propolis i etarska ulja čajnog drveta i lavande.

Pakovanje: 50 ml

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro