Galen Pharm
Korpa

JOMELOP G 50G

JOMELOP G 50G
JOMELOP G 50G
Opis
Melem za opekotine Jomelop G je specijalno formulisana mast, za spoljašnju upotrebu, čiju aktivnu komponentu čine etarska ulja i ekstrakti lekovitog b..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

677,16 RSD

Cena u apotekama: 769,50 RSD

Vaša ušteda: 92,34 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: MENTA PADEJ
  • Šifra proizvoda: 13644
  • Vaša ušteda:: 92,34

Melem za opekotine Jomelop G je specijalno formulisana mast, za spoljašnju upotrebu, čiju aktivnu komponentu čine etarska ulja i ekstrakti lekovitog bilja standardizovanog kvaliteta. Veoma izraženo antiinflamatorno, antimikrobno, analgetičko i astrigentno dejstvo preparata upotpunjeno je upotrebom nerafinisanog pčelinjeg voska i maslinovog ulja u formulaciji njegove podloge. Ovi nosači produžavaju dejstvo preparata na mestu primene, obezbeđuju povoljnu sredinu za proces zarastanja, a zahvaljujući svom hemijskom sastavu (visoka koncentracija biofenola, vitamina, fitosterola), utiču i na ukupno farmakološko dejstvo fitopreparata.

Delovanje:
Ovaj melem je namenjen za zaceljivanje rana na koži lica i tela, nastalih dejstvom raznih agenasa (vatre, hemikalije, fizička dejstva i dr.). Primenjuje se kod opekotina drugog i trećeg stepena tj. kod povreda, gde je koža pokrivena plikovima ili je uništena i kod rana različitog porekla.

Sastojci (INCI):
Jomelop G predstavlja dispergovan ekstrakt lekovitog bilja iz poslednje berbe u polučvrstoj masnoj podlozi pčelinjeg voska i maslinovog ulja.

Način primene:
Lice koje ukazuje pomoć mora prethodno da izvrši dobro pranje ruku. Po izvršenom pranju, vodu sa ruku pokupiti sterilnom gazom i izvršiti dezinfekciju upotrebom razblaženog alkohola (70% etanol). Površinu oko rane u širini od oko 5 cm očistiti gazom natopljenom razblaženim alkoholom. Ranu isprati 3% rastvorom hidrogena a kod težih slučajeva (gde je skinuta koža) i sterilnim fiziološkim rastvorom. Ukoliko na opečenoj koži ima plikova, treba ih sterilnom iglom probušiti i iz njih nežnim pritiskom istisnuti likvor (tečnost) i ponovo izbrisati razblaženim alkoholom. Na četvorostruku sterilnu gazu, nešto veću od veličine rane, sterilnom špatulom (nožem) naneti sloj melema debljine od oko 12 mm. Ovako pripremljenu gazu staviti na ranu, tako da je sloj melema svom širinom u direktnom dodiru sa njom. Da bi gaza ostala u prisnom kontaktu sa ranom, treba je bez zatezanja previti zavojem ili pričvrstiti flasterom, dakle onako kako je komfornije. Po stavljanju melema na ranu, bol počinje da se gubi, da bi za relativno kratko vreme sasvim nestao. Posle svakih 24 časa ceo postupak ponoviti novom sterilnom gazom. Zarastanje rana se sužava i premaz melema ograničavati samo na nezarasli deo rane.

Pakovanje: ​50g

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro