Galen Pharm
Korpa

MAXMED REHIDRO MAX KESICE A10

MAXMED REHIDRO MAX KESICE A10
MAXMED REHIDRO MAX KESICE A10
Opis
Delovanje:Rehidro Max je glukozno-elektrolitni prašak sa dodatkom probiotika Saccharomyces boulardii namenjen za pripremu rastvora za rehidraciju dece..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

1.082,41 RSD

Cena u apotekama: 1.230,01 RSD

Vaša ušteda 147,60 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: MAX MEDICA
  • Šifra proizvoda: 30329
  • Vaša ušteda: 147,60

Delovanje:
Rehidro Max je glukozno-elektrolitni prašak sa dodatkom probiotika Saccharomyces boulardii namenjen za pripremu rastvora za rehidraciju dece i odraslih i obnovu crevne mikroflore. Preporučuje se njegova primena kod lakšeg i srednje teškog stepena dehidracije, praćenog prolivom i/ili povraćanjem. Kako su najčešći uzroci dehidracije akutne dijareje, kao posledice virusnih i bakterijskih infekcija koje značajno narušavaju balans u crevnoj mikroflori i imunitet, Rehidro Max predstavlja idealnu formulu za nadoknadu tečnosti i elektrolita, uspostavljanje balansa u crevnoj mikroflori i jačanje imuniteta.
Rehidro Max sadrži preporučenu dozu glukoze i elektrolita za decu, u skladu sa preporukama Evropskog udruženja gastroenterologa, hepatologa i nutricionista (ESPGHAN).
Saccharomyces boulardii kao veliki molekul ima sposobnost da za sebe veže značajan broj patogenih bakterijala i njihovih toksina, da pospeši eliminaciju iz organizma i tako spreči njihovo zadržavanje u crevima i vezivanje za epitel creva (koje dalje prate simptomi kao što su nelagodnost i bol u stomaku, mučnica, dijareja). Na taj način ponovno se uspostavlja ravnoteža u crevnoj mikroflori, u kojoj preovlađuju dobre bakterije važne za očuvanje imuniteta. Kao probiotska gljivica, otporan je na delovanje antibiotike, te se može koristiti čak i tokom antibiotske terapije, a njegov efekat neće biti oslabljen.

Način primene:
Odojčad (od 2. meseca), deca, odrasli: Sadržaj jedne kesice rastvoriti u 200 ml flaširane ili prokuvane i na sobnoj temperaturi rashlađene vode. Daje se u malim porcijama u vremenskim intervalima od 5-10 minuta (kašičicom ili na gutljaj iz flašice, odnosno šolje).
Pripremljen rastvor upotrebiti u roku od 24h. Ne dodavati šećer i/ili zaslađivače u rastvor.
U zavisnosti od stepena dehidracije preporučuje se primena 1-2 kesice proizvoda dnevno.

Sastav:

Aktivni sastojci1 kesica (5,5 g) sadrži
Glukoza2882,56 mg
Hloridi425,51 mg
Natrijum275,88 mg
Citrati258,70 mg
Kalijum160 mg
Saccharomyces boulardii200 mg (4 x 109 CFU)

Pakovanje: 10 kesica

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro