Galen Pharm
Korpa

DETRALEX TABLETE A60

DETRALEX TABLETE A60
DETRALEX TABLETE A60
Opis
Distribucija ovog leka preko interneta je strogo zabranjena i regulisana propisima zakona Republike Srbije, dok je prezentacija istog na internetu doz..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

0,00 RSD
 • Lager: Nema na lageru
 • Brend: DETRALEX
 • Šifra proizvoda: 18711
 • Cena u apotekama:: 5

Distribucija ovog leka preko interneta je strogo zabranjena i regulisana propisima zakona Republike Srbije, dok je prezentacija istog na internetu dozvoljena, isključivo u cilju informisanja opšte i stručne javnosti o njegovoj nameni i boljeg upoznavanja sa osnovnim karakteristikama samog leka.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA (''Sl. Gl. RS", br.79/2010) MOŽETE POGLEDATI OVDE.

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, pre nego što počnete da koristite ovaj lek.

 • Uputstvo sačuvajte. Može biti potrebno da ga ponovo pročitate.
 • Ako imate dodatnih pitanja, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.
 • Ovaj lek propisan je Vama i ne smete ga davati drugima. Može da im škodi, čak i kada imaju iste znake bolesti kao i Vi.
 • Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

U ovom uputstvu pročitaćete: 
1. Šta je lek Detralex i čemu je namenjen 
2. Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Detralex 
3. Kako se upotrebljava lek Detralex 
4. Moguća neželjena dejstva 
5. Kako čuvati lek Detralex 
6. Dodatne informacije

1. ŠTA JE LEK Detralex I ČEMU JE NAMENJEN 
Detralex pripada grupi lekova koja povećava venski tonus i povećava otpornost kapilara (venotonik i vaskuloprotektiv). Lek Detralex se koristi u lečenju simptoma poremećaja venske cirkulacije – venskog krvotoka (teške noge, bol, jutarnji umor nogu) i kratkotrajnom lečenju simptoma povezanih sa hemoroidalnim poremećajima. 

2. ŠTA TREBA DA ZNATE PRE NEGO ŠTO UZMETE LEK Detralex 
Lek Detralex ne smete koristiti:

 • ukoliko ste preosetljivi na aktivnu supstancu ili na bilo koji od sastojaka leka Detralex.

Kada uzimate lek Detralex, posebno vodite računa:

 • Hemoroidi: Ukoliko se simptomi akutnog hemoroidalnog poremećaja (bol, svrab, pečenje u predelu anusa, naročito prilikom defekacije) ne povuku u roku od 7 dana, obratite se za savet Vašem lekaru ili farmaceutu.
 • Simptomi poremećaja venske cirkulacije: Ovom terapijom se postižu najbolji rezultati u kombinaciji sa zdravim životnim navikama i pravilnom higijenom. Treba izbegavati izlaganje suncu, toploti, produženom stajanju i povećavanje telesne težine. Šetnja i eventualno nošenje specijalnih čarapa za vene pospešuju vensku cirkulaciju. 
  Ako se bilo šta od navedenog odnosi na Vas, razgovarajte sa svojim lekarom pre nego što počnete da uzimate Detralex ili dok ga budete uzimali.

Primena drugih lekova 
Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. 
Uzimanje leka Detralex sa hranom ili pićima 
Preporučuje se uzimanje leka Detralex u vreme obroka. 
Primena leka Detralex u periodu trudnoće i dojenja 
Posavetujte se sa Vašim lekarom ukoliko ste u drugom stanju, ili mislite da ste u drugom stanju. Ukoliko ste u drugom stanju ili dojite, opšte je pravilo da se pre uzimanja bilo kog leka najpre posavetujete sa svojim lekarom ili farmaceutom. U odsustvu podataka o prelasku leka u mleko majke, u toku lečenja ovim lekom treba izbegavati dojenje. 
Uticaj leka Detralex na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama 
Uticaj leka Detralex na upravljanje motornim vozilom i rukovanje mašinama nije dokazan. 

3. KAKO SE UPOTREBLJAVA LEK Detralex 
Akutni hemoroidalni sindrom (terapija simptoma povezanih sa hemoroidalnim poremećajima): Preporučena doza je 6 tableta, po dve tablete, tri puta dnevno, u toku prva četiri dana lečenja, a zatim dve tablete dva puta dnevno u toku naredna tri dana. Ukoliko u toku 7 dana terapije ne dođe do poboljšanja, potrebno je da se obratite Vašem lekaru ili farmaceutu. 
Poremećaj venske cirkulacije- krvotoka (terapija simptoma poremećaja venske cirkulacije – teške noge, bol, jutarnji umor nogu): Pre prve primene leka je potrebno da konsultujete svog lekara. Preporučena doza je 2 tablete dnevno, u vreme obroka. 
Lek Detralex je namenjen za oralnu upotrebu. Ukoliko niste sigurni kako treba koristiti lek, proverite to sa Vašim lekarom ili farmaceutom. 
Ako ste uzeli više leka Detralex nego što je trebalo 
Ukoliko ste uzeli više leka Detralex nego što bi trebalo, obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta. 
Ako ste zaboravili da uzmete lek Detralex 
Nikada ne uzimajte duplu dozu leka da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek! Nastavite sa uzimanjem sledeće doze leka u uobičajeno/za to predvđeno vreme. Ukoliko imate dodatnih pitanja o upotrebi leka, posavetujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom. 

4. MOGUĆA NEŽELJENA DEJSTVA 
Kao i svaki drugi lek i lek Detralex može uzrokovati neželjena dejstva, koja se ne moraju pojaviti kod svakoga. Prilikom upotrebe leka prijavljena su sledeća neželjena dejstva, koja su rangirana na osnovu učestalosti: 
Veoma česta neželjena dejstva (češće od 1 na 10 pacijenata koji uzimaju lek) 
Česta neželjena dejstva (kod 1-10 na 100 pacijenata koji uzimaju lek) 
Povremena neželjena dejstva (kod 1-10 na 1 000 pacijenata koji uzimaju lek) 
Retka neželjena dejstva (kod 1-10 na 10 000 pacijenata koji uzimaju lek) 
Veoma retka neželjena dejstva (ređe od 1 na 10 000 pacijenata koji uzimaju lek) 

Poremećaji nervnog sistema: 
Retko: nesvestica, glavobolja, slabost. 

Poremećaji digestivnog trakta: 
Često: proliv, problemi sa varenjem (dispepsija), mučnina, povraćanje. 
Povremeno: zapaljenje debelog creva (kolitis). 

Poremećaji kože i potkožnog tkiva: 
Retko: osip, svrab, koprivnjača (urtikarija). 
Nepoznate učestalosti: izolovani otok lica, usne ili kapka. Izuzetno, Kinkeov edem (nagli otok lica, usana, usta, jezika ili grla, koji može da uzrokuje teškoće u disanju). 
Best Online Replica Rolex Browse our collection and choose your one
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom Uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta. 

5. DODATNE INFORMACIJE
 
Šta sadrži lek Detralex

 • Aktivna supstanca je prečišćena, mikronizovana flavonoidna frakcija. Jedna film tableta sadrži 500 mg mikronizovane prečišćene flavonoidne frakcije, što odgovara 450 mg diosmina (90%) i 50 mg flavonoida izraženih kao hesperidin (10%).
 • Pomoćne supstance su: Jezgro film tablete: natrijum-skrobglikolat (tip A); celuloza, mikrokristalna; želatin; magnezijum-stearat; talk. 
  Obloga film tablete: glicerol; hipromeloza; makrogol 6000; magnezijum-stearat; natrijum-laurilsulfat; gvožđe(III)-oksid, žuti (E172); gvožđe(III)-oksid, crveni (E172); titan-dioksid (E171).

Kako izgleda lek Detralex i sadržaj pakovanja 
Ovalne, ružičastosmeđe film tablete. 
U kartonskoj kutiji se nalazi 4 blistera sa po 15 film tableta (ukupno 60 film tableta) i Uputstvo za lek. 


Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro