Galen Pharm
Korpa

UNFLU IMMUNO KESICE A30

UNFLU IMMUNO KESICE A30
UNFLU IMMUNO KESICE A30
Opis
UNFLU IMMUNO je jedinstveni dodatak ishrani koji doprinosi pravilnoj funkciji imunskog sistema kod dece i odraslih. Zbog sinergističkog delovanja pažl..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

1.584,00 RSD

Cena u apotekama: 1.800,00 RSD

Vaša ušteda: 216,00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: MINTMEDIC
 • Šifra proizvoda: P452110
 • Vaša ušteda:: 216,00

UNFLU IMMUNO je jedinstveni dodatak ishrani koji doprinosi pravilnoj funkciji imunskog sistema kod dece i odraslih. Zbog sinergističkog delovanja pažljivo odabranih biljnih ekstrakata, vitamina i minerala, preporučuje se kod pada imuniteta, kod umora i iscrpljenosti, za povećanje energije.

Takođe se može koristiti preventivno, u cilju održavanja imunskog sistema.

Delovanje:

Pelargonium sidoides, biljka poznata kao afrička muškatla, predstavlja biljku čiji se koren tradicionalno koristi kod respiratornih tegoba. Koren ove biljke sadrži različita jedinjenja (fenoli, kumarini, purini) koja pokazuju antivirusnu i antibakterijsku aktivnost, povoljne efekte na imuni sistem i na taj način doprinose pravilnoj funkciji respiratornog sistema.

Plod zove sadrži brojna jedinjenja, poput antocijana, flavanola i estara flavanola, koji mogu doprineti farmakološkoj aktivnosti. Značajan je za ispoljavanje antivirusne aktivnosti i deluje protektivno na respiratornu sluzokožu kod kašlja. Usled značajne količine antocijana smatra se da sok ploda crne zove ima značajan antioksidativni potencijal.

Plod acerole je veoma bogat izvor vitamina C, koji se znatno bolje resorbuje od sintetskih oblika ovog vitamina. Vitamin C je najvažniji hidrosolubilni vitamin, antioksidans i snažan redukujući agens. Doprinosi održavanju normalne funkcije imunskog sistema i ispoljava biološki efekat u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, kod smanjenja umora i iscrpljenosti.

Rutin je najznačajniji i najviše korišćeni biljni pigment sa antioksidativnim svojstvima. Osnovna farmakološka aktivnost povezana je sa njihovim delovanjem na zid krvnih sudova periferne cirkulacije. Smanjuje permeabilnost i krtost, a povećava elastičnost i osnovni tonus zida kapilara.

Vitamin D3, bakar, cink i selen doprinose optimalnom funkcionisanju imunskog sistema, dok bakar, cink i selen doprinose još i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin D3 ima ulogu i u regulaciji nivoa kalcijuma u organizmu čime omogućava normalnu mineralizaciju kostiju i sprečava osteoporozu kod starijih osoba. Bakar je esencijalni mikroelement koji ulazi u sastav većeg broja enzima i proteina gde ima ulogu u ćelijskom disanju, formiranju vezivnog tkiva, zaštiti ćelija od dejstva slobodnih radikala. Cink je mineral, široko rasprostranjen u ljudskom organizmu. Sastavni deo je brojnih enzima koji učestvuju u vitalnim procesima organizma, kao što su sinteza proteina, funkcionisanje gena, transportni i metabolički procesi. Selen je esencijalni mineral koji je naročito efikasan  kada su u pitanju ćelije: mišića, jetre, pankreasa i eritrociti. Takođe je antagonist žive, arsena i kadmijuma, te deluje zaštitno od ovih elemenata.

Način primene:

   • Rastvoriti sadržaj kesice u pola čaše tople vode i popiti. Dobro promešati i uvek koristiti sveže pripremljen napitak.
   • Deca uzrasta 6-12 godina: jednom dnevno popiti napitak, pripremljen od jedne kesice granula, u trajanju od 7-14 dana.
   • Odrasli: 2 puta dnevno, popiti napitak pripremljen od jedne kesice granula, u trajanju od 7-14 dana.

   Sastav: Sadržaj aktivnih komponenti u 1 kesice (6,0g):

   • Suvi ekstrakt korena pelargonijuma (Pelargonium sidoides), DER 5:1 -20mg
   • Koncentrisani sok ploda zove (Sambucus nigra) 100mg 200mg 1,67g
   • Suvi ekstrakt ploda acerole (Malpighia punicifolia) -standardizovano na min 25% vitamina C-160 mg
   • Rutin iz cveta japanskog bagrema (Saphora japonica)-50 mg
   • Cink (cink-oksid)-5 mg
   • Vitamin D3 (holekalciferol)-25 μg
   • Selen (natrijum-selenit)-27,5 μg
   • Bakar (bakar-citrat)-0,5 mg

   Napomena: 

    • Ne preporučuje se osobama sa hiperkalcemijom i hiperparatireoidizmom.
    • Mere opreza i konsultacija lekara potrebne su kod osoba koje koriste tiazide, kardiotonične glikozide, rifampicin, izoniazid, fenitoin ili barbiturate. Istovremena primena kortikosteroida i ovog proizvoda može umanjiti dejstvo kortikosteroida.
    • Sa ovim proizvodom ne uzimati druge suplemente sa vitaminom D, a za doze od 25,0 µg i više, posle mesec dana je potrebno prekontrolisati nivo vitamina D u krvi.
    • Predoziranje može izazvati neželjene efekte i potrebno je potražiti konsultaciju lekara.
    • Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci uzrasta mlađeg od 6 godina. Prekomerna upotreba može izazvati laksativni efekat.

    Pakovanje: 30 kesica


















    Napišite recenziju

    Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
    Loše Dobro