Galen Pharm
Korpa

SAN SEBASTIAN SPIRULINA TABLETE 250MG A600

SAN SEBASTIAN SPIRULINA TABLETE 250MG A600
SAN SEBASTIAN SPIRULINA TABLETE 250MG A600
Opis
Spirulina je plavozelena alga u obliku spirale. To je jedan od najstarijih oblika fotosintetskih životnih formi koji stvaraju kiseonik i koji su omogu..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

3.240,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 905694

Spirulina je plavozelena alga u obliku spirale. To je jedan od najstarijih oblika fotosintetskih životnih formi koji stvaraju kiseonik i koji su omogućile evoluciju viših oblika života u prirodi. Spirulina je besmrtan organizam koji se obnavlja već 3 milijardi godina i sadrži mudrost i iskustvo prirode upisane u svom DNK.

Delovanje:
Upotreba spiruline u ishrani može da pomogne kod ulkusne bolesti, artritisa, alergija, dijabetesa, gojaznosti i povišenog krvnog pritiska. Spirulina je moćan borac protiv slobodnih radikala koji se stvaraju neprestano u toku disanja, varenja, izlaganja sunčevom zračenju, bakterijskim infekcijama, tokom fizičkih napora i sportskih treninga.  Spirulina, jača imunitet i štiti jetru, stimuliše relaksaciju krvnih sudova i snižava koncentraciju masti u krvi. .

Protein iz spiruline, C-fikocianin (C-PC), blagotvorno deluje na proces inflamacije, pomaže očuvanje zdravlja nerava, jetre, ali i ukupnog zdravlja ćelija i tkiva.

Spirulina obiluje hlorofilom koji u ljudskom telu deluje na jedinstven i sebi svojstven način: poboljšava snabdevenost krvlju,  učestvuje u detoksikaciji organizma i oslobađa od upale, jednog od obeležja hroničnih oboljenja. Hlorofil je bogat izvor beta karotena, proteina, nukleinskih kiselina i vitamina K koji vitaminu D pomaže apsorpciju kalcijuma i učestvuje u prevenciji osteoporoze. Spirulina obezbeđuje:

  •  pravilno i zdravo mršavljenje time što zadovoljava apetit
  •  dugotrajan izvor energije sportistima
  •  ubrzava oporavak posle treninga
  •  pomoć kod problema sa varenjem
  •  neophodne sastojke zeleniša deci i osobama koje ne jedu dovoljno povrća
  •  lakoapsorbujuće gvožđe
  •  jačanje imuniteta

Sastav:
Proteini i aminokiseline. Spirulina sadrži visokokvalitetne biljne proteine (oko 63%) 3-4 puta više od govedine i 5 puta više od jaja. Ovi proteini su biološki kompletni jer sadrže sve esencijalne i ne-esencijalne amino kiseline.
Vitamini. Spirulina sadrži pun spektar vitamina u savršeno uravnoteženoj skali. U velikim količinama sadrži beta karoten (vitamin A) – snažan antioksidans koga ima 25 puta više nego u šargarepi. Sadrži sve vitamine B, a posebno je bogata vitaminom B-12 znatno više od bilo koje druge hrane, vitamina B-1, B-2 (riboflavin), B-3 (niacin), B-5, B-6 , B-7 (biontin), B-9 (folna kiselina) i vitamina C i K.
Minerali. Tokom rasta Spirulina upija gotovo sve minerale neophodne za ljudski organizam. Posebno je bogata gvožđem – sadrži ga čak 23 puta više nego spanać, kalcijumom – 300% više nego mleko, a sadrži i cink, selen, magnezijum i fosfor.
Esencijalne masne kiseline. Spirulina sadrži neophodne Omega 3 i 6 masne kiseline, uključujući i GLA (gama linoleinska kiselina), koja se u tom obliku nalazi samo u majčinom mleku, što pomaže razvoju dece i poboljšava rad srca.
Pigmenti. Spirulina je jednostavno paleta prirodnih pigmenata koji pomažu sintezu enzima potrebnih za regulisanje metabolizma. Najvažniji pigment u Spirulini je fikocianin koji stimuliše i jača imuni sistem. Ima u izobilju i hlorofila koji je odličan prečistač tela i zove se “zelena krv” zbog sličnog sastava hemoglobina u krvi.
Kartenoidi. Spirulina sadrži kompleks alfa, beta i gama kartenoida – prirodnih antioksidanata koji rade u sinergiji i obezbeđuju moćnu zaštitu tela.
Enzimi. Spirulina sadrži veliki broj enzima, uključujući izuzetno retke enzime SOD (superoksid dimutaza).

Način primene: 
Od 3 do 5 tableta dva puta dnevno.

Pakovanje: 600 tableta

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro