Galen Pharm
Korpa

ORTOCAL KAPSULE A60

ORTOCAL KAPSULE A60
ORTOCAL KAPSULE A60
Opis
OrtoCal je dijetetski proizvod namenjen očuvanju zdravlja zglobova, održavanju strukture zglobova i njihove normalne funkcije.Delovanje:OrtoCal kapsul..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

2.244,00 RSD

Cena u apotekama: 2.550,00 RSD

Vaša ušteda: 306,00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: MINTMEDIC
 • Šifra proizvoda: 38012
 • Vaša ušteda:: 306,00

OrtoCal je dijetetski proizvod namenjen očuvanju zdravlja zglobova, održavanju strukture zglobova i njihove normalne funkcije.

Delovanje:

OrtoCal kapsule sadrže patentiran kompleks sa kalcijumom i kolagenom – CalGo® i hijaluronsku kiselinu, ekstrakt smole tamjana, đumbir, vitamine D3 i K2, minerale bakar i mangan, koji pružaju potpunu podršku koštanom matriksu. CalGo® predstavlja inovativnu formulu koja sadrži prirodni morski nedenaturisani kolagen tip II i čist izvor mikrokristalnog hidroksiapatitnog kalcijuma iz kostiju norveškog lososa. Formula CalGo® je takođe bogata fosforom koji uz helirane amino kiseline iz kolagena podržavaju funkciju hrskavice, zdravlje zglobova i jačinu kostiju.

CalGo® predstavlja inovativnu formulu koja sadrži prirodni morski nedenaturisani kolagen tip II i čist izvor mikrokristalnog hidroksiapatitnog kalcijuma iz kostiju norveškog lososa.

Kalcijum u obliku mikrokristalnog hidroksiapatita (MCHA) je 100% identičan molekulu kalcijuma koji se prirodno nalazi u ljudskim kostima. U poređenju sa drugim oblicima kalcijuma, MCHA obezbeđuje bolju apsorpciju, bioraspoloživost i bioiskoristljivost kalcijuma u organizmu.

Tamjan, sveto drvo ili indijski tamjan je drvenasta biljka poreklom iz Indije gde se tokom cele godine skuplja njegova aromatična smola. Ekstrakt i ulje kore drveta tamjana se tradicionalno koriste u indijskoj medicini u lečenju reumatodnog artritisa, bola u zglobovima, astme, hroničnog bronhitisa, bolnih menstruacija, loše cirkulacije…Glavne aktivne komponente ekstrakta tamjana su bosvelinske kiseline koje poseduju antiinflamatorna i analgetička svojstva.

Đumbir je višegodišnja biljka tropskih i subtropskih krajeva, a koristi se njen osušeni rizom. Rizom sadrži do 3% etarskog ulja, a osnovu etarskog ulja predstavljaju sekviterpenski derivati (zingiberen, zingiberol, kurkumen). Određene studije su pokazale antitrombotičko i antioksidantno dejstvo đumbira, kao i stimulušuće dejstvo na sekreciju salive i digestivnih sokova. 

Hijaluronska kiselina je glavni sastojak sinovijalne tečnosti koja se nalazi u zglobovima. Nepohodna je za podmazivanje zglobne hrskavice. Starenjem organizma proizvodnja hijaluronske kiseline se postepeno smanjuje, što dovodi do smanjenja viskoznosti i sve većeg razređenja sinovijalne tečnosti, zbog čega zglobovi postaju bolni i teško pokretljivi. Slično je i kod osteoartritisa, kada hrskavica i druge zglobne strukture počinju da propadaju, a upalni proces u zglobovima dovodi do smanjene proizvodnje hijaluronske kiseline, što za posledicu ima smanjeno podmazivanje zglobova. 

Vitamin D3 (holekalciferol) spada u grupu liposolubilnih vitamina sa značajnim fiziološkim efektima. Regulacija njegovog metabolizma je kompleksna i u njoj učestvuju kalcijum, fosfat i hormoni, od kojih je najvažniji PTH (paratireoidni hormon). Dva najvažnija mehanizma pomoću kojih vitamin D održava normalne koncentracije kalcijuma i fosfata su olakšavanje resorpcije kalcijuma i fosfata iz creva i ubrzavanje njihove mobilizacije iz kostiju. U nedostatku vitamina D resorpcija kalcijuma i fosfata iz digestivnog trakta je značajno smanjena. Usled toga dolazi do lučenja PTH u većoj količini, koji vrši mobilizaciju kalcijuma iz kostiju. To dovodi do demineralizacije kostiju koja se može manifestovati rahitisom kod dece, odnosno osteomalacijom i osteoporozom kod odraslih. Uloga vitamina D je da spreči demineralizaciju i deluje preventivno kod ovih procesa. 

Vitamin K2 (menahinon) spada u grupu liposolubilnih vitamina, primarno se nalazi u lisnatom zelenom povrću i ima dokazane biološke efekte. U prirodi postoji u biljkama kao fitomenadion (K1) i kao menahinon (K2) koji sintetišu bakterije u crevima. Relativno novijim studijama pokazano je da vitamin K2 (menahinon) učestvuje u modulaciji osteokalcina i održavanju zdravlja koštanog tkiva i može se smatrati korisnim u prevenciji osteoporoze. 

Bakar je esencijalni mikroelement koji ulazi u sastav većeg broja enzima i proteina, u okviru kojih ima ulogu u ćelijskom disanju, sintezi melanina, formiranju vezivnog tkiva, zaštiti ćelija od dejstva slobodnih radikala. Značajan je i za formiranje kolagena, sazrevanje eritrocita i leukocita, metabolizam glukoze i holesterola, imune funkcije, zdravlje kostiju. 

Mangan je esencijalan za razvoj kostiju i normalno funkcionisanje nervnog sistema, kao i za reproduktivne procese. Sa vitaminom K učestvuje u procesu koagulacije krvi, dok je sa hromom neophodan za sintezu insulina i normalnu iskoristljivost glukoze u organizmu. 

Način primene:

  • 2 puta dnevno popiti po 1 kapsulu.

  Sastav: Sadržaj aktivnih komponenti u 1kapsula:

    • Riblji kolagen (CalGo®)-62,5 mg
    • Suvi ekstrakt smole tamjana (Boswellia serrata) – standardizovano na 65% bosvelinske kiseline-100,0 mg
    • Suvi ekstrakt korena đumbira (Zingiber officinalis) – standardizovano na 5% gingerola-50,0 mg
    • Hijaluronska kiselina (natrijum-hijaluronat) 5,0 mg
    • Vitamin D3 (holekalciferol)-5,0 µg
    • Vitamin K2 (menahinon-7)-25,0 µg
    • Bakar (bakar-citrat)-1,0 mg
    • Mangan (mangan-glukonat)-2,0 mg-

    Ostali sastojci: hidroksipropil-metilceluloza (kapsula), mikrokristalna celuloza (sredstvo za povećanje zapremine), magnezijum-stearat (sredstvo protiv zgrudnjavanja), titan-dioksid i žuti oksid gvožđa (boja).

    Napomena: 

    • Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti!
    • Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda.
    • Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i mlađima od 18 godina.
    • Prekomerna upotreba može izazvati laksativni efekat.

    Pakovanje: 60 kapsula

    Napišite recenziju

    Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
    Loše Dobro