Galen Pharm
Korpa

FRUCTUS ZELENI + LIMUN FILTER ČAJ A20

FRUCTUS ZELENI + LIMUN FILTER ČAJ A20
FRUCTUS ZELENI + LIMUN FILTER ČAJ A20
Opis
Zeleni čaj se pravi od lišća drvenaste biljke Camellia sinensis, rasprostranjene na Dalekom Istoku, posebno u Kini i Japanu. Od 19. veka, uzgoj ove bi..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

122,25 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: FRUCTUS
  • Šifra proizvoda: 10548

Zeleni čaj se pravi od lišća drvenaste biljke Camellia sinensis, rasprostranjene na Dalekom Istoku, posebno u Kini i Japanu. Od 19. veka, uzgoj ove biljke je proširen na ostale tropske i suptropske predele.

Delovanje:
Dejstvo čaja je utoliko jače, ukoliko čaj ima više kofeina, jer je kofein glavni sastojak čaja, koji draži moždane centre. Time se objašnjava i povećanje sposobnosti učenja, pamćenja i razumevanja. Čaj suzbija i smanjuje zamor i sanjivost, posebno ako je zamor nastao od intenzivnog umnog naprezanja. Čaj pomaže, bodri i krepi, javlja se bolji rad mišića i refleksi su brži i potpuniji. Čaj kofeinom poboljšava disanje, povećava ventilaciju pluća, pa se lakše diše i prijatnije oseća. Čaj pozitivno deluje na krvotok, usled čega je srčani rad pravilniji, jači i bolji. Zbog ogromne količine tanina i drugih srodnih polifenolskih jedinjenja čaj deluje i kao tipična taninska lekovita biljka protiv proliva, upale sluznice i kože, opekotina, za jačanje organizma itd. Čaj je važan protivotrov u slučaju trovanja alkaloidima i teškim metalima.

Sastav:
Usitnjeno lišće zelenog čaja, u kome su zastupljene bioaktivne materije: tein, teobromin, teofilin i eterično ulje, sa dodatom aromom limuna.

Način pripreme:
Filter kesicu prelijte sa 2dl vrele vode i posudu poklopite. Nakon 8 - 10 minuta, izvadite filter kesicu. Sveže pripremljeni napitak piti tri puta dnevno, posle jela.

Pakovanje: ​20 filter kesica

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro