Galen Pharm
Korpa

CURCUMIN PLUS KAPSULE A60

CURCUMIN PLUS KAPSULE A60
CURCUMIN PLUS KAPSULE A60
Opis
Delovanje:CurcuminPlus je nastao kombinovanjem suvog ekstrakta rizoma kurkume (standardizovanog na 95% ukupnih kurkuminoida) i suvog ekstrakta korena ..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

2.625,00 RSD

Delovanje:
CurcuminPlus
 je nastao kombinovanjem suvog ekstrakta rizoma kurkume (standardizovanog na 95% ukupnih kurkuminoida) i suvog ekstrakta korena đumbira (standardizovanog na 5% džindžerola) čime su pojačana njihova pojedinačna dejstva.
 Curcumin extract 95% (ekstrakt biljke Curcuma longa – tropska biljka poreklom iz južne i jugoistočne Azije, spada u porodicu đumbira). Kurkuma se konzumira u zemljama porekla u različite svrhe: kao začin u hrani, kao prehrambena boja i u indijskoj narodnoj medicini za lečenje raznih bolesti.
Glavni sastojci korena kurkume su flavonoidi kurkuminoidi i etarsko ulje. Tri glavna jedinjenja iz grupe kurkuminoida su: kurkumin, demetoksikurkumin i bisdemetoksikurkumin. Odnos ovih kurkuminoida varira a dominantan je kurkumin (kod ovog ekstrakta kurkumina iznosi 74-81%).
Na osnovu kliničkih podataka, prema WHO monographs on selected medicinal plants, svrha upotreba rizoma kurkume je lečenje kisele ili atonične dispepsije. Njegova primena je opisana i u raznim farmakopejama i tradicionalnim sistemima medicine za lečenje peptičkih ulcera, bolova i zapaljenja usled reumatskog artritisa, kod amenoreja, dismenoreja, dijareja, epilepsije, bolova i bolesti kože.
Dokazano je da kurkumin i ostali kurkuminoidi imaju antioksidativnu i antiinflamatornu aktivnost, a ušli su i u Fazu I kliničkih ispitivanja za hemoprevenciju kancera od strane National Cancer Institute-a.Takođe, prema nekim istraživanjima, kurkumin, demetoksikurkumin i bisdimetoksikurkumin mogu imati antikancerogenu, antivirusnu i hipoholesterolemičnu aktivnost.
Kukuminoide karakterišu brojne antioksidativne aktivnosti, inhibiraju lipidnu peroksidaciju, oksidaciju lipoproteina male gustine (LDL lipoproteina).
Postoje, takođe, istraživanja koja ukazuju i na pozitivno dejstvo kurkumina na dijabetes melitus, kardiovaskularna i neurološka oboljenja, multiplu sklerozu, reumatizam, a prema nekim kliničkim istraživanjima upotreba kurkuminoida može da ima pozitivan efekat na zaustavljanje daljeg kognitivnog propadanja kod Alchajmerove bolesti.
Nemačka komisija E je odobrila primenu korena kurkume kod dispepsije.
Evropska Agencija za lekove (EMA) je odobrila primenu rizoma kurkume u cilju olakšanja digestivnih tegoba kao sto su osećaj prepunjenosti u želucu, nadimanje i sporo varenje.
Đumbir (5% džindžerola) se koristi kao anti-inflamatorni agens pri tretiranju migrenskih glavobolja i reumatskih i mišićnih poremećaja, kao antiemetik u profilaksi mučnine i povraćanja povezanih sa bolešću vožnje odnosno kinetoze, postoperativne mučnine, obimnog povraćanja u trudnoći, morske bolesti. Pored toga može se koristiti za tretman razlicitih stomačnih tegoba kao sto su dispepsija, dijareja, grčevi i dr. Sprašeni đumbir se takođe koristi pri tretmanu gripa i prehlade, za stimulisanje apetita, kao antagonist narkotika,. U kineskoj medicini se koristio za upale grla, muke, povraćanja i kratak dah. U indijskoj medicini ima primenu kod anoreksije, dispeptičkog sindroma i faringitisa.

Način primene:
Dva puta dnevno po 2 kapsule.

Sastav:
1 kapsula sadrži:
Suvi ekstrakt korena kurkume ....................... 100 mg (standardizovan na 95% ukupnih kurkuminoida)
Suvi ekstrakt korena đumbira ........................ 135 mg (standardizovan na 5% džindžerola)

Pakovanje: 60 kapsula

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro