Galen Pharm
Korpa

CRANBERRY CYST TBL A 30

CRANBERRY CYST TBL A 30
CRANBERRY CYST TBL A 30
Opis
Delovanje:Dijetetski suplement sa ekstraktima biljaka (brusnica, medveđe uvo, zlatnica, grejpfrut i javanski čaj) namenjenih za urinarni trakt. Dopr..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

924,00 RSD

Cena u apotekama: 1.050,00 RSD

Vaša ušteda 126,00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: ESI
 • Šifra proizvoda: 14780
 • Vaša ušteda: 126,00

Delovanje:
Dijetetski suplement sa ekstraktima biljaka (brusnica, medveđe uvo, zlatnica, grejpfrut i javanski čaj) namenjenih za urinarni trakt. Doprinosi normalnoj funkciji bešike, zdravlju urinarnog trakta i ublažavanju infekcija donjeg urinarnog trakta kod kojih nije neophodna upotreba antibiotika, inhibita nastanak urinarnih infekcija, ima snažno antioksidativno i anitinflamatorno dejstvo.

Brusnica (Vaccinium macrocarpon, sinonim Oxycoccus macrocarpus)  - plod brusnice je bogat vitaminom C, karotenima, mineralima i biljnim vlaknima. Takođe, sadrže i značajne količine bioflavonoida i elaginske kiseline koji ispoljavaju snažno antioksidativno i antiinflamantorno dejstvo.

Dejstvo:

 • proantocijanidin inhibira nastanak urinarnih infekcija;
 • visok sadržak prirodnih kiselina u plodu brusnice doprinosi snižavanju pH vrednosti u urinarnom traktu, čime se sprečava rast i razvoj patogenih bakterija i sprečava njihova adhezija za zidove urinarnog trakta. Zbog ovoga se brusnica i koristi kao dodatak ishrani sa uroantiseptičnim efekatom.

Medveđe uvo (Arctostaphylos uva-ursi) - najčešće se koristi list ovog žbuna u tradicionalnoj medicini u pripravku poznatim pod imenom uvin čaj. Lekoviti sastojci ovog lista su fenolni heterozidi, flavonoidi i tanini.
Najpoznatiji je glikozid arbutin, kome se i pripisuju pomenuta lekovita svojstva. On ima antimikrobna i blaga diuretična svojstva. Ekstrakt i čaj se koriste kod upala bubrega, bešike i mokraćnih puteva.

Doprinosi:

 • normalnoj funkciji bešike,
 • zdravlju urinarnog trakta i
 • ublažavanju infekcija donjeg urinarnog trakta kod kojih nije neophodna upotreba antibiotika.

Zlatnica (iz porodice Asteracea) - Zahvaljujući diuretičnom dejstvu, zlatnica se tradicionalno koristi kod blagih infekcija urinarnog trakta i preventivno za sprečanje stvaranja kamena u bubregu i mokraćnim putevima. Monografija nemačke E komisije (Commission E Monographs) preporučuje Solidago gigantea/ virgaurea kao diuretik i za tretman urinarnih infekcija.

Grejpfrut (Citrus paradisi, Rutaceae) - u medicinskoj industriji se koristi ekstrakt dobijen iz semena, albeda i isceđene pulpe koji ima antimikrobno dejstvo. Ovaj ekstrakt sadrži vitamin C, flavonoid arginin, sterole, vitamin E, limunoide (liminin - tetranortriterpen), voćne kiseline i mineralne materije.

Javanski čaj, java čaj, ortosifon (Orthosiphon stamineus) – u svom sastavu sadrži polifenole, flavonoide, među kojima je dominantan sinensetin, a sadrži i znatnu količinu kalijuma i etarskog ulja.

Dejstvo:

 • ima antivirusno i bakteriostatsko dejstvo, što je posebno korisno kod infekcija urinarnog trakta;
 • tradicionalno se koristi kao diuretik, jer stimuliše izlučivanje tečnosti i pospešuje izbacivanje toksina i metaboličkih produkata iz organizma;
 • poseduje kombinaciju diuretičkog, protivupalnog i spazmolitičkog dejstva, zbog čega se često primenjuje kao adjuvantna terapija cistitisa i urolitijaze, pogotovo kod bolesnika sa rekurentnim infekcijama;
 • doprinosi i kontroli telesne težine uz primenu uobičajenog dijetnog režima ishrane.

Proizvod ne sadrži: gluten i GMO.

Proizvod je pogodan za veganski način ishrane.

Način primene:
Odrasli: popiti dve tablete dnevno, najbolje tokom obroka uz čašu vode.

Sastav:
Jedna tableta sadrži:

S.E. ploda brusnice (Vaccinium macrocarpon) ........................... 133,5 mg

standardizovano na 30% proantocijanidina .............................. 40,0 mg

S.E. lista medveđeg uva (Arctostaphylos uva ursi) .................... 100,0 mg

standardizovano na 20% arbutina .............................................. 20,0 mg

S.E. herbe zlatnica (Solidago virgaurea), DER 10:1 .................... 100,0 mg

S.E. semena grejpfruta (Citrus paradisi), DER 4:1 ...................... 100,0 mg

S.E. lista javanskog čaja (Orthosiphon stamineus), DER 4:1 ..... 100,0 mg

standardizovano na 2% sinensetina ......................................... 200,0 mg

Pakovanje: 30 tableta

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro