Galen Pharm
Korpa

VITIX GEL 20 ML

VITIX GEL 20 ML
VITIX GEL 20 ML
VITIX GEL 20 ML
VITIX GEL 20 ML
VITIX GEL 20 ML
Opis
Delovanje:Vitiligo predstavlja primarnu, obično progresivnu melanocitopeniju, koja se manifestuje mlečno belim flekama koje su najvidljivije kod pojed..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

2.561,40 RSD

Cena u apotekama: 2.910,68 RSD

Vaša ušteda: 349,28 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: ACM
  • Šifra proizvoda: 22836
  • Vaša ušteda:: 349,28

Delovanje:

Vitiligo predstavlja primarnu, obično progresivnu melanocitopeniju, koja se manifestuje mlečno belim flekama koje su najvidljivije kod pojedinaca sa tamnijim tenom. Podjednako se javlja kod žena i muškaraca i prema gruboj proceni obuhvata 1-2% svetskog stanovništva. Bolest se uglavnom klasifikuje po veličini fleka i stepenu depigmentacije. Trenutno postoji nekoliko podtipova, u zavisnosti od uzročnih faktora.

Prema tome, broj, veličina, oblik i lokacija pojedinačnih fleka veoma varira. Pojava lezija je obično neprimetna, a njihova evolucija je progresivna, dok im je tok nepredvidiv: dok neke lezije pokazuju znake repigmentacije, istovremeno se na drugim delovima tela mogu javiti nove lezije. Vitiligo se naravno mora razlikovati od drugih poremećaja koji utiču na funkciju melanocita, kao što su post inflamatorna hipopigmentacija, piebaldism, pityriasis alba, ili neki sidndromi. Vitiligo je obično povezan sa drugim sistemskim poremećajima, naročito auto imunim: tiroidni poremećaji, ozbiljna anemija, diabetes mellitus i Adisoniva bolest su najčeći oblici poremećaja.

Slične kožne bolesti su alopecia, canities, psorijaza, skleroderm ili lišajevi. Prognoza razvoja vitiliga je nepredvidiva i nepouzdana, u svakom slučaju postoji veliki psihološki efekat na pacijenta.

Vitix Gel je topički krem koji sadrži kombinaciju katalaze i superoksid dsimutaze, ekstraktovanih iz posebne vrste dinje (Cucumis melo). Oba enzima koji čine ekstrakt dinje su u mikorosferama zaštićeni palminim uljem koje ih štiti  od uticaja vazduha i vode i prenosi na oštećene ćelije vitiličnog epiderma.

Vitix Gel poseduje inovativni mehanizam delovanja koji poboljšava fiziološki balans slobodnih radikala u epidermalnim ćelijama zahvaljujući patentiranom ekstraktu dinje sa visokim sadržajem antioksidanata. Vitix Gel je neproziran, nemasan gel sa slabo granuliranim izgledom; obuhvata mikro-kuglice koje obuhvataju i štite aktivnu supstancu biljke. Nakon primene, aktivna supstanca se oslobađa u kontaktu sa kožom. Istraživanja provedena na VITIX-u pokazuju da redovna primena (dva puta dnevno u kombinaciji s fototerapijom ili helioterapijom) može spriječiti napredovanje depigmentacije, usporiti njen razvoj i u velikom broju slučajeva, osigurati zadovoljavajuću repigmentaciju.

Način primene:
Nanesite Vitix Gel na okolne oblasti jednom do dva puta dnevno. Kada gel potpuno prodre, može se naneti krema za negu ili šminka. Vitix Gel se može koristiti u kombinaciji sa fototerapijom.

Sastojci:
AQUA (WATER), PROPYLENE GLYCOL, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM MALTODEXTRIN CROSSPOLYMER, CUCUMIS MELO (MELON) FRUIT EXTRACT, CARBOMER, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER SODIUM HYDROXIDE, DIAZOLIDINYL UREA, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN

Pakovanje: 20 ml

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro