Galen Pharm
Korpa

SOLGAR SELEN 100MCG TABLETE A100

SOLGAR SELEN 100MCG TABLETE A100
SOLGAR SELEN 100MCG TABLETE A100
Opis
Delovanje: Selen je esencijalni mineral koji se nalazi u tragovima u organizmu. Služi kao antioksidans, naročito u kombinaciji sa vitaminom E, tako š..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

2.246,55 RSD

Cena u apotekama: 2.552,90 RSD

Vaša ušteda: 306,35 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: SOLGAR
  • Šifra proizvoda: 241132
  • Vaša ušteda:: 306,35

Delovanje:
Selen je esencijalni mineral koji se nalazi u tragovima u organizmu. Služi kao antioksidans, naročito u kombinaciji sa vitaminom E, tako što hvata tzv. slobodne radikale. Slobodni radikali mogu oštetiti ćelijske membrane i DNK, doprinose starenju i razvoju brojnih oboljenja srca, krvotoka, pa čak i kancera. Antioksidansi neutrališu efekat slobodnih radikala i doprinose smanjenju oštećenja koja su nastala pod njihovim dejstvom.

Selen je potreban za funkcionisanje štitne žlezde, za imuni sistem. Naučnici su ustanovili da su ljudi sa niskim nivoom selena podložniji razvoju oboljenja. Istraživanje iz 2000. godine pokazalo je da je uzimanje 100mcg selena, svakodnevno tokom nekoliko godina, kod pacijenata sa rakom kože dovelo do povećanog razvoja dijabetesa. Dalja istraživanja su potrebna da razjasne ovaj efekat selena, ali je preporuka ne koristiti više selena nego što je propisano.
Ako ste zdravi i hranite se raznovrsno, trebalo bi da unosite dovoljno selena. Možete imati snižen nivo selena ako: pušite, konzumirate alkohol, koristite kontraceptivne pilule, imate problema sa apsorpcijom hrane.

Sastav:

  • Selen (L-selenometionin) – 100mcg

Način primene:
1 tableta na dan ili po preporuci lekara

Pakovanje: 100 tableta

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro