Galen Pharm
Korpa

SOLGAR KALCIJUM, MAGNEZIJUM PLUS BOR TABLETE A100

SOLGAR KALCIJUM, MAGNEZIJUM PLUS BOR TABLETE A100
SOLGAR KALCIJUM, MAGNEZIJUM PLUS BOR TABLETE A100
Opis
Delovanje:Osteoporoza je metabolička bolest s najvećom stopom prevalence u razvijenim zemljama. Iako su koštana masa i gustina kostiju definisane gene..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

2.217,28 RSD

Cena u apotekama: 2.519,64 RSD

Vaša ušteda: 302,36 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: SOLGAR
  • Šifra proizvoda: 14086
  • Vaša ušteda:: 302,36

Delovanje:
Osteoporoza je metabolička bolest s najvećom stopom prevalence u razvijenim zemljama. Iako su koštana masa i gustina kostiju definisane genetikom, hormonima, životnim stilom i okruženjem, ishrana uveliko doprinosi prevenciji osteoporoze. Zemlje u kojima je unos kalcijuma visok, neočekivano, imaju visoku stopu pojavnosti osteoporoze. Visok unos kalcijuma nije dovoljan da obezbedi dobru gustinu kostiju već je potreban i adekvatan unos drugih mikronutrijenata. Da bi se osigurala ugradnja kalcijuma u kosti, osim dobrih doza vitamina D, potrebni su bor i magnezijum, koji regulišu transport kalcijuma.
Bor je mikronutrijent koji igra važnu ulogu u metabolizmu kostiju u interakciji s drugim mineralima i vitaminima poput kalcijuma, magnezijuma i vitamina D, i hormonima važnim za formiranje kostiju.4 Bitan je kod osteogeneze (proces nastanka i formiranja kostiju) i održavanja zdravlja kostiju.
Nivo estrogena u menopauzi pada, a taj pad je povezan sa gubitkom koštane mase jer estrogen potpomaže ugradnju kalcijuma u kosti. Studija sprovedena kod postmenopauzalnih žena pokazala je da bor povećava nivo estrogena u tom periodu.5 Suplementacija borom bitna je u prevenciji postmenopauzalne osteoporoze.
Zahvaljujući sinergijskom delovanju kalcijuma, magnezijuma i bora, ova kombinacija je idealan dodatak ishrani za žene premenopauzalnog, menopauzalnog i postmenopauzalnog perioda, ali i za muškarce starije životne dobi u svrhu prevencije osteoporoze. Dodatak može biti pomoć i kod oporavka nakon lomova kostiju zbog povoljnog uticaja bora na aktivnost osteoblasta.

Način primene:
Jednom dnevno popiti jednu, maksimalno dve tablete uz obrok.

Sastav:
Sadržaj 1 tablete:
Kalcijum (kalcijum karbonat + kalcijum glukonat + kalcijum citrat) .............................................. 333,3 mg
Magnezijum (magnezijum oksid + magnezijum glukonat + magnezijum citrat) ....................... 133,3 mg
Bor (borna kiselina) .................................................................................................................................. 1,0 mg

Pakovanje: 100 tableta


Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro