Galen Pharm
Korpa

RUTINOL KAPSULE A30

RUTINOL KAPSULE A30
RUTINOL KAPSULE A30
Opis
Delovanje:Rutinol je dijetetski suplement namenjen za zaštitu krvnih sudova i sprečavanje hroničnih komplikacija dijabetesa. Glavni sastojak Rutinola ..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

1.200,04 RSD

Cena u apotekama: 1.363,68 RSD

Vaša ušteda 163,64 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 25715
  • Vaša ušteda: 163,64

Delovanje:
Rutinol je dijetetski suplement namenjen za zaštitu krvnih sudova i sprečavanje hroničnih komplikacija dijabetesa. Glavni sastojak Rutinola je rutin, prirodna supstanca koja se nalazi, u vrlo malim količinama, u biljkama i namirnicama poput heljde i maslina. Rutin dokazano ostvaruje mnoštvo pozitivnih efekata kod osoba sa dijabetesom, što ga čini vrlo značajnom supstancom u terapiji.  Iako se standardnom terapijom postiže određena kontrola šećera, osobe sa dijabetesom u toku dana imaju velike “skokove“ glukoze koja ostaje duže vremena povećana u krvi nego što je to slučaj kod zdravih osoba. Upravo iz tog razloga samo suplementacijom, uz standardnu terapiju, postižemo adekvatnu zaštitu od hiperglikemije i od razvoja hroničnih komplikacija.
Rutin je potentan antioksidans koji čuva ćelije od oksidativnog stresa, pomaže u eliminaciji holesterola a ukupni efekti na vaskularni sistem su bolja cirkulacija i povećana elastičnost krvnih sudova.Ima najjače antikoagulaciono dejstvo od svih dostupnih suplemenata tj. sprečava formiranje krvnog ugruška.
Inhibira/usporava varenje šećera u crevima tako da manje količine dospevaju u naš organizam, snižava glikemiju našte, štiti beta ćelije pankreasa (ćelije koje sintetišu insulin) i povećava oslobađanje insulina iz beta ćelija. Bez obzira o kom tipu šećerne bolesti se radi, potreba za insulinom je stalna jer je on neophodan za ulazak glukoze u ćelije radi obezbeđivanja energije. Sprečava taloženje masti tako da smanjuje telesnu težinu i redukuje gojaznost. Rutin štiti potporne ćelije krvnih sudova u očima, bubrezima i nervima od apoptoze (ćelijske smrti) i na taj način sprečava/zaustavlja razvoj dijabetesne retinopatije, nefropatije i neuropatije.

Napomena:
Moguća je pojava alergijskih reakcija kod osoba koje su osetljive na alergene iz hrane koja sadrži rutin kao što je heljda. Treba ga oprezno koristiti kod ljudi koji boluju od dermatitisa.

Način primene:
Jedna kapsula ujutru, pola sata pre obroka uz malo tečnosti.

Sastav:
1 kapsula sadrži:
Rutin .............................. 450 mg
Vitamin C ...................... 80 mg

Pakovanje: 30 kapsula

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro