Galen Pharm
Korpa

RETIN ACTIVE KAPSULE A20

RETIN ACTIVE KAPSULE A20
RETIN ACTIVE KAPSULE A20
Opis
Delovanje:RETIN ACTIVE capsule, hrana za posebne medicinske namene, je dijetetski prirodni proizvod, kombinacija vitamina A, C, E, ekstrakta borovni..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

924,00 RSD

Cena u apotekama: 1.050,00 RSD

Vaša ušteda 126,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: ESI
  • Šifra proizvoda: 32220
  • Vaša ušteda: 126,00

Delovanje:
RETIN ACTIVE capsule, hrana za posebne medicinske namene, je dijetetski prirodni proizvod, kombinacija vitamina A, C, E, ekstrakta borovnice, luteina i zeaksantina.
Namenjena je osobama sa oslabljenim vidom, promenama u makuli i senilnom degeneracijom makule, kao i osobama koje žele da očuvaju funkciju vida.
Vitamin A (Retinol) ima posebnu važnost u fiziologiji vida i neophodan je za normalan vid. Vitamin A je prirodna komponeta suznog filma, štiti rožnjaču, konjunktivu kao i očne kapke tokom noći i dovodi do stabilizacije suznog filma, važan je za proces održavanja vizuelnog ciklusa i adaptaciju oka na sumrak. Učestvuje u stvaranju vidnog pigmenta (rodopsina) koji se nalazi u ćelijama mrežnjače.
On štiti ćelijske membrane i jača kožu i sluzokožu, čime pomaže sprečavanje brojnih infekcija i nekontrolisanog bujanja tkiva, pa ga s pravom nazivamo "zaštitnikom celog organizma". Neophodan je za stvaranje kolagenih tkiva u toku rasta, ima zaštitno dejstvo protiv opštih i lokalnih infekcija, obnavljanje epitela sluznica i epiderma kože, održavanje menstrualnog ciklusa, okoštavanje i formiranje zuba, za normalnu funkciju žlezda, organa za varenje i jetre i snižavanje nivo holesterola kod aterosklerotičnih pacijenata.
Hipovitaminoza nastaje usled smanjenog i nedovoljnog unošenja vitamina A u organizmu, a može biti posledica nedovoljne količine masti u ishrani, oštećenja jetre, kao i uzimanja estrogenskih hormonskih preparata. Najčešći simptomi deficita vitamina A su isušivanje rožnjače, nakupljanje mikroorganizama i noćno slepilo.
Pri nedostataku vitamina A dolazi do povećanja osetljivosti na infekcije i sledećih pojava: sušenje kože, opadanje kose, pojava noćnog slepila (kokošije slepilo), smanjenja oštrine vida i povećanje osetljivosti na svetlost. Javlja se i sušenje konunktive (kseroza), i sušenje i omekšavanje rožnjače (kseromalacija), kasnije i ulceracije rožnjače.

Lutein – očni pigment posebno važan zbpog svoje sposobnosti da filtrira plavo svetlo i time štiti najosetljivije delove mrežnjače.

Zeaksantin – zajedno sa luteinom učestvuje u zaštiti ćelija mrežnjače

Borovnica – sadrži 15 anticijanozida koji su antioksidansi i pospešuju regeneraciju rodopsina (mrežnjačin purpur - pigment retine, fotosenzibilni protein koji se pri jačem svetlu brzo uništava i potrebno mu je oko 30 minuta da se kompletno obnovi)

Vitamini C i E – korisni su zbog antioksidnasnog delovanja na fotoreceptore mrežnjače.

Proizvod Retin Active je komforan za primenu i u samo jednoj dnevnoj dozi (1 kapsula) sadrži potrebnu količinu svih vitamina i bioflavonaida (lutein i zeaksantin) za suplementaciju kod većine stanja i bolesti oka, nastalih usled deficijencije.

Proizvod ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu i GMO.

Način primene:
Odrasli: 1 kapsula dnevno, popiti sa malo vode.

Sastav:
1 kapsula sadrži:

Vitamin C (L-askorbinska kiselina) ....................... 180,0 mg

Vitamin E (DL-α-tokoferol-acetat) ...................... 30,0 mg

Suvi ekstrakt ploda borovnice (Vaccinium myrtillus) ........ 60,0 mg

standardizovano na 25% antocijanozida ..................... 15,0 mg

Lutein iz cveta kadife (Tagetes erecta) .........................15,0 mg

Vitamin A (retinol-acetat) ............................... 1.200,0 µg

Zeaksantin iz cveta kadife (Tagetes erecta) .............. 0,68 mg


Pakovanje: 20 kapsula

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro