Galen Pharm
Korpa

OPTINERVE KAPSULE A30

OPTINERVE KAPSULE A30
OPTINERVE KAPSULE A30
Opis
Delovanje:OptiNerve je dijetetski suplement sa neuroprotektivnim dejstvom namenjen osobama koje boluju od glaukoma. Ovaj preparat dizajniran je tako d..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

1.320,04 RSD

Cena u apotekama: 1.500,05 RSD

Vaša ušteda 180,01 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 27186
  • Vaša ušteda: 180,01
Delovanje:

OptiNerve je dijetetski suplement sa neuroprotektivnim dejstvom namenjen osobama koje boluju od glaukoma. Ovaj preparat dizajniran je tako da pruži metaboličku potporu nervnom tkivu, zaštiti optički živac i spreči dalju progresiju bolesti. OptiNerve kao aktivnu supstancu sadrži epigalokatehin-3-galat (EGCG), potentno polifenolno jedinjenje dobijeno iz lista zelenog čaja.

Optička neuropoatija predstavlja odumiranje ili oštećenje ganglijskih ćelija retine i njihovih aksona koji formiraju optički živac. Dijagnoza optičke neuropatije je klinička gde se obavlja kompletan oftalmološki pregled sa posebnom pažnjom na  pregled glave optičkog živca (perimetrija, OCT papile).

Glaukom je hronična, progresivna optička neuropatija, specifično neurodegenerativno oboljenje koga karakterišu ispadi u vidnom polju koji mogu progredirati do potpunog slepila.

Glaukom kao oboljenje se polako, postepeno razvija bez očiglednih simptoma. Promene obično postanu uočljive tokom oftalmološkog pregleda kada se pacijentu zatvori jedno (obično zdravo/zdravije) oko. Neredovna primena terapije dovodi do postepenog napredovanja bolesti koje se manifestuju negativnim promenama na vidnom polju. Krajnje odredište ove progresije je delimično ili potpuno slepilo.

Suplementacija predstavlja proces unošenja visoke (ali bezbedne) koncentracije određenih mikronutrijenata koji su neophodni kako bi se održao neometani rad našeg organizma.

Iako se već vekovima zna da zeleni čaj sadrži EGCG, količine koje unosimo redovnim konzumiranjem ovog napitka nisu dovoljne kako bi se postigle maksimalne terapijske koncentracije. Važno je napomenuti da sa Optinervom postižemo zaštitu nervnih ćelija i njihovih aksona duž celog optičkog puta ali i dalje, izvan oka,  širom celog organizma.

OptiNerve je snažan antioksidans sa neuroprotektivnim dejstvom. Koliko je snažan antioksidans govori i činjenica da je 100 puta jači od vitamina S a 25 puta od vitamina E.
Svoje neuroprotektivno dejstvo EGCG ostvaruje tako što eliminiše slobodne radikale, smanjuje hronični oksidativni stres i količinu azot monoksida na retini, odlaže kaspaza zavisnu apoptozu neurona, inhibira acetilholin esterazu, eliminiše τ-protein, α-sinuklein i β-amiloid, helira metalne jone (Ca²⁺, Fe²⁺), aktivira endotelijalnu azot oksid sintezu koja deluje kao vazodilatator na krvne sudove optičkog živca i smanjuje nakupljanje Ca²⁺ u ćeliji.

Način primene:
Uzeti 1 ili 2 kapsule sat vremena nakon obroka, po mogućnosti tokom prepodneva.

Napomena:
Dnevna doza EGCG manja od 800mg smatra se terapijski bezbednom, dok veće doze mogu biti hepatotoksične.
Dojilje bi trebalo da se konsultuju sa lekarom jer EGCG ima tendenciju da pređe u majčino mleko.

Posebnu pažnju treba obratiti na paralelnu primenu sa antidepresivima, antikoagulansima i antiasmaticima.

Sastav:
1 kapsula sadrži 135 mg epigalohektin galata.

Pakovanje: 30 kapsula

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro