Galen Pharm
Korpa

NOW MELATONIN 3MG

NOW MELATONIN 3MG
NOW MELATONIN 3MG
Opis
Melatonin je hormon pinealne žlezde koja se nalazi u sredini mozga. Pinealna žlezda samo u toku noći melatonin stvara iz serotonina, dok dnevna svetlo..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

1.272,58 RSD

Cena u apotekama: 1.446,11 RSD

Vaša ušteda 173,53 RSD
  • Lager: Nema na lageru
  • Brend: NOW
  • Šifra proizvoda: 16783
  • Vaša ušteda: 173,53

Melatonin je hormon pinealne žlezde koja se nalazi u sredini mozga. Pinealna žlezda samo u toku noći melatonin stvara iz serotonina, dok dnevna svetlost ovaj proces zaustavlja. Njegova najvažnija uloga je održavanje ciklusa spavanja i budnog stanja - dnevnog ritma zdravog organizma. Sposobnost produkcije melatonina opada sa starenjem organizma, pa se kod starijih ljudi preporučuje dodatno unošenje. Postoje i drugi uzroci koji mogu da dovedu do onemogućavanja produkcije dovoljnih količina ovog hormona.

Nedostatak melatonina posebno imaju osobe koje često putuju i menjaju vremenske zone ili rade noćne smene, ali i sportisti koji nemaju vremena za prirodnu adaptaciju posle napornih treninga.


Delovanje:
Melatonin poboljšava kvalitet sna neophodnog za optimalno funkcionisanje organizma i povoljno deluje na regulisanje dnevno-noćnog ritma. Snažan je antioksidans koji štiti od štetnih uticaja slobodnih radikala i pomaže aktivnost glutationa u neuronskim tkivima. Smatra se da melatonin sprečava srčani udar uzrokovan stresom i obezbeđuje zaštitu organizma od efekata starenja. Dr Russel Reiter, profesor neuroendokrinologije na Univerzitetu u Teksasu, ukazuje da melatonin prolazi krvnu barijeru u mozgu, što ne mogu svi antioksidanti. To je značajno u lečenju Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, koje su uzrokovane i dejstvom slobodnih radikala.

Na osnovu medicinskih istraživanja, melatonin ima sledeća svojstva:

  • usporava proces starenja, deluje kao antioksidant
  • ublažava posledice stresa
  • omogućava zdrav san i lako buđenje
  • dovodi do povećanja fizičke i seksualne izdržljivosti
  • znatno pojačava imunitet organizma

Sastav:

Podaci o nutritivnoj vrednosti
1 kapsula sadrži
Melatonin
3 mg*


Način primene:
1 kapsula dnevno 30-ak minuta pre spavanja. 

Napomena:
Obavezno treba konsultovati lekara ako je prisutno neko od sledećih oboljenja: dijabetes, depresivna stanja, oboljenje tiroidne žlezde, poremećaj krvnog pritiska, epilepsija, leukemija ili upotreba kortikosteroida.
Melatonin nije preporučljiv za decu, adolescente, trudnice i žene koje doje.

Ne treba ga uzimati neprekidno, ukoliko za to ne postoji izričita potreba. Melatonin nikako ne treba uzimati pre upravljanja motornim vozilom. 

Pakovanje: 60 kapsula

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro