Galen Pharm
Korpa

NOW L-CARNITIN CPS 30X500MG

NOW L-CARNITIN CPS 30X500MG
NOW L-CARNITIN CPS 30X500MG
Opis
Opis proizvoda:L-karnitin, mada klasifikovan u aminokiseline, po funkcijama koje u organizmu obavlja, mnogo je bliži vitaminima B kompleksa. Najviše g..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

2.865,92 RSD

Cena u apotekama: 3.256,73 RSD

Vaša ušteda 390,81 RSD
  • Lager: Nema na lageru
  • Brend: NOW
  • Šifra proizvoda: 23185
  • Vaša ušteda: 390,81

Opis proizvoda:
L-karnitin, mada klasifikovan u aminokiseline, po funkcijama koje u organizmu obavlja, mnogo je bliži vitaminima B kompleksa. Najviše ga ima u mesu i namirnicama životinjskog porekla, tako da je veoma važno da ga vegetarijanci dodatno unose. Organizam može i sam da ga proizvede sintezom iz aminokiselina metionina i lizina, vitamina B-6, vitamina C, gvožđa i niacina.

Delovanje: 
Primarna funkcija karnitina je da olakša transport masnih kiselina dugih lanaca u ćelijske mitohondrije, gde se odvija proizvodnja energije. Karnitin ovim procesom pomaže organizmu da od unesene hrane stvori energiju, istovremeno sprečavajući nagomilavanje masnoća oko vitalnih organa. Karnitin masnoće ubacuje u ćelije, gde sagorevaju oslobađajući energiju. Karnitin je osnova za produkciju hormona, uključujući i anabolne hormone poput testosterona, zbog čega ga sportisti rado koriste za povećanje mišićne mase. Pomaže u kontroli štetnog uticaja kortizola (hormona koji stimuliše kataboličke procese) na moždane i mišićne ćelije. Suplementacija karnitinom neophodna je kod sportova koji zahtevaju izdržljivost (maraton, biciklizam), jer kod intenzivnih treninga nivo karnitina značajno opada. Uz karnitin kiseonik se maksimalno iskorišćava, što rezultira mogućnošću dužeg treniranja sa minimalnim zamorom.

Način upotrebe:
250 do 500 mg dnevno, 30 do 60 minuta pre treninga ili 1 sat pre ili posle jela. 

Sastav: 

Podaci o nutritivnoj vrednosti
1 kapsula sadrži
L-Carnitine (Carnipure™) (from L-Carnitine Tartrate)
500mg*


Pakovanje: 30 kapsula

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro