Galen Pharm
Korpa

NOW FOLNA KISELINA TABLETE 250X800MCG

NOW FOLNA KISELINA TABLETE 250X800MCG
NOW FOLNA KISELINA TABLETE 250X800MCG
Opis
Folna kiselina ili B-9 je hidrosolubilan vitamin kao i ostali članovi B kompleksa. U prirodi se nalazi u mnogo vrsta hrane, a naročito u lišću, po čem..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

1.013,80 RSD

Cena u apotekama: 1.152,04 RSD

Vaša ušteda: 138,24 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: NOW
  • Šifra proizvoda: 16780
  • Vaša ušteda:: 138,24

Folna kiselina ili B-9 je hidrosolubilan vitamin kao i ostali članovi B kompleksa. U prirodi se nalazi u mnogo vrsta hrane, a naročito u lišću, po čemu je i dobio ime folna kiselina, od lat. folium - list. Naročito bogat izvor folne kiseline je tamnozeleno lišće povrća, kao što je spanać, kupus, kelj, brokoli, lišće maslačka, karfiol i dr., ali ima je i u džigerici i pivskom kvascu. Osetljiva je na visoku temperaturu, svetlost i kiseline, a predstavlja i jedan od najteže apsorbujućih hidrosolubilnih vitamina. Zato se često javlja nedostatak ovog vitamina.

Delovanje:
Folna kiselina učestvuje u sintezi nukleinskih kiselina, RNK i DNK, metabolizmu proteina, stvaranju crvenih i belih krvnih zrnaca i prevenciji raka grlića materice. Isto tako važna je za iskorištavanje šećera i aminokiselina. Ublažava bolove, sprečava anemiju i štiti od crevnih parazita. NOW proizvodi folnu kiselinu sa vitaminom B-12, zbog sinergijskog efekta i brže apsorpcije. U ovakvoj kombinaciji promoviše se i olakšava proizvodnja energije na ćelijskom nivou. Folna kiselina uz vitamine B-12 i B-6 može da smanji rizik od kardiovaskularnih oboljenja. 
Preventivna dnevna doza za odrasle je 400 mcg, a posebno je važna za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje jer olakšava laktaciju, a njen manjak može dovesti do deformiteta ploda (npr. otvorena kičma). To je i preporuka američkog Ministarstva zdravlja.

Sastav:

 

Veličina porcije:1 Tableta
Porcija po bočici:250
 Iznos po porciji% Dnevne vrednosti*
Folic Acid  800 mcg  200%  
Vitamin B-12
(kao Cyanocobalamin)  
25 mcg  417%  


Način primene:
1 tableta dnevno uz jelo.

Pakovanje: 250 tableta

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro