Galen Pharm
Korpa

NOW COENZIM Q10 90X100MG KAPSULE

NOW COENZIM Q10 90X100MG KAPSULE
NOW COENZIM Q10 90X100MG KAPSULE
Opis
Koenzim Q10 je jedinjenje nalik na vitamin koje se prirodno javlja u ljudskom organizmu, ali i u većini drugih živih organizama. Naziva se još i ubiki..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

4.612,42 RSD

Cena u apotekama: 5.241,39 RSD

Vaša ušteda 628,97 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: NOW
  • Šifra proizvoda: 23187
  • Vaša ušteda: 628,97

Koenzim Q10 je jedinjenje nalik na vitamin koje se prirodno javlja u ljudskom organizmu, ali i u većini drugih živih organizama. Naziva se još i ubikinon (ubiquinone). Koenzim Q10 igra važnu ulogu u proizvodnji telesne energije i jedan je od osnovnih delova ćelijske mitohondrije, gde učestvuje u metabolizmu masti i ugljenih hidrata i održava fleksibilnost ćelijske membrane. Q10 učestvuje i u proizvodnji enzima neophodnih za stvaranje energetskog molekula ATP, čijim se sagorevanjem dobija energija. Izuzetno je jak antioksidant, usporava proces starenja, a stručnjaci smatraju da je upravo njegov nedostatak, jedan od faktora pojave bolesti vezanih za proces starenja. Q10 je važan za održavanje zdrave intraćelijske aktivnosti. Sa glutationom i selenom, utiče na obnavaljanje vitamina E i omogućava mu da ostane duže aktivan u organizmu.

Koenzim Q10 je otkriven 1957. godine. Otkrio ga je dr Frederick Crane sa Univerziteta u Viskonsinu, a godinu dana kasnije ga je dr Carl Folkers sa Univerziteta u Teksasu identifikovao i zabeležio njegovu hemijsku strukturu i uspeo da ga proizvede procesom fermentacije. Pošto je utvrđeno da ljudi sa oboljenjima srca imaju izrazitu deficijenciju koenzima Q10, još tada je bilo sasvim jasno da je pronađen revolucionaran preparat za prevenciju i lečenje srčanih oboljenja.

Delovanje:
Suplementacija koenzimom Q10 značajno poboljšava funkciju srčanog mišića ne ispoljavajući nijedan sporedni efekat ili interakciju sa lekovima. Medicinska istraživanja su pokazala da koenzim Q10, kao dodatak ishrani, ima sledeća dejstva na funkcije i bolesti srca:

  • sprečavanje ateroskleroze
  • snižavanje visokog krvnog pritiska
  • poboljšanje poremećaja srčanog ritma
  • jačanje oslabljenog srčanog mišića
  • smanjenje rizika od infarkta i angine pektoris
  • smanjenje rizika kod operacija na srcu (bypass, srčani zalisci i dr.)

Nedostatak koenzima Q10 u organizmu dovodi do slabljenja imunološkog sistema, paradentopatije, malaksalosti i gojenja. Koenzim Q10 je liposolubilan, bolje se rastvara i apsorbuje u prisustvu masti.

Sastav:

Podaci o nutritivnoj formuli

1 kapsula sadrži

Coenzyme Q10 (CoQ10)

100 mg*


Način primene:
Preporučena doza je 1 kapsula jednom do dva puta dnevno uz jelo.
Uz CoQ10 preporučljivo je uzimati i Omega 3 ili Evening Primerose ( Ulje noćurka).
 

Pakovanje: 90 kapsula

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro