Galen Pharm
Korpa

NO DOL KOLAGEN TABLETE A45

NO DOL KOLAGEN TABLETE A45
NO DOL KOLAGEN TABLETE A45
Opis
NO DOL KOLAGEN je dijetetski suplement inovativne formulacije sa kolagenom, kurkumom, hijaluronskom kiselinom, hondroitin-sulfatom i vitaminom C.Delov..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

1.650,00 RSD

Cena u apotekama: 1.875,00 RSD

Vaša ušteda 225,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: ESI
  • Šifra proizvoda: 24629
  • Vaša ušteda: 225,00

NO DOL KOLAGEN je dijetetski suplement inovativne formulacije sa kolagenom, kurkumom, hijaluronskom kiselinom, hondroitin-sulfatom i vitaminom C.


Delovanje:
Namenjen je profesionalnim sportistima i rekreativcima, ali i svim osobama koje imaju problem sa povredama i bolnim zglobovima i mišićima. Korisna je njegova upotreba u prevenciji povreda i zaštiti zglobova i ligamenata kada ste izloženi većem opterećenju. NODOL® KOLAGEN takođe ubrzava oporavak tkiva kod povreda zglobova, mišića i tetiva.

  • Povećava otpornost muskulo-skeletnog sistema
  • Skraćuje period oporavka mišića nakon fizičke aktivnosti
  • Ublažava bolove u zglobovima nastale usled preopterećenja
  • Ubrzava zarastanje preloma kosti i oporavak kod povreda ligamenata, mišića ili tkiva.

Kolagen je strukturni protein koji ulazi u sastav 25% svih proteina u organizmu, osnovna je komponenta vlakana vezivnog tkiva i čini 70% vezivnog i kožnog tkiva, kao i tkiva kostiju i zuba.
Neophodan u formiranju hrskavice, tetiva, ligamenata, kostiju, zuba, omogućava zategnutost kože i krvnih sudova. Starenjem, organizam gubi kolagen.
Preporučuje se za jačanje i regeneraciju kostiju, mišića, zglobova, tetiva i ligamenata, za obnavljanje hrskavice, za povećanje elastičnosti krvnih sudova i za zdravlje kože, kose i noktiju.

Ekstrakt kurkume – brojna istraživanja ukazuju na antioksidativno, protivupalno, antivirusno i antibakterijsko delovanje kurkumina. Povećava pokretjivost zglobova i povoljno utiče na stanje zglobova i kostiju. Kliničke studije pokazuju da kurkuma ima izrazito protivupalno dejstvo i da u kratkom vremenskom periodu dovodi do ublažavanja bolova. Ona kontroliše sintezu medijatora bola i zapaljenske reakcije (kao što su interleukin 6, interleukin 1 beta, tumor nekrozis faktor alfa) inhibirajući aktivnost enzima Cox-2.

Hondroitin-sulfat – neophodan je za održavanje strukturnog integriteta tkiva, pre svega kože i hrskavice. Prisustvo sulfatnih grupa omogućava rezistenciju hrskavice na pritisak.

Vitamin C je najvažni hidrosolubilni vitamin, antioksidans i snažan redukujući agens. Neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva. Neophodan je i za normalnu funkciju desni, zuba, hrskavice, kostiju, kože i krvnih sudova. Spada u antioksidanse i samim tim štiti ćelije od oksidativnog oštećenja. Doprinosi održavanju normalne funkcije imunskog sistema u toku i nakon vežbanja i intenzivne fizićke aktivnosti, a takođe učestvuje u energetskom metabolizmu organizma. Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje normalnih psihičkih funkcija čoveka. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa u organizmu i smanjuje umor i iscrpljenost.

Hijaluronska kiselina je glavni sastojak sinovijalne tečnosti koja se nalazi u zglobovima i neophodna je za podmazivanje zglobne hrskavice. Starenjem organizma proizvodnja hijaluronske kiseline postepeno se smanjuje što dovodi do smanjenja viskoznosti i sve većeg razređenja sinovijalne tečnosti, hrskavica postaje dehidrirana i kruta zbog čega zglobovi postaju bolni i teško pokretljivi. Slično je i kod osteoartritisa, kada hrskavica i druge zglobne strukture počinju da propadaju, a upalni proces u zglobovima dovodi do smanjene proizvodnje hijaluronske kiseline, što za posledicu ima smanjeno podmazivanje zglobova.

Ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu, GMO

Upozorenja: ne koristiti tokom trudnoće i dojenja.

Način primene:
Uzimati jednom do dva puta dnevno po 1 tabletu posle jela.

Sastav:

1 tableta sadrži:

Kolagen hidrolizat (tip II) .......................................................... 385 mg

Kurkuma (Curcuma longa) suvi ekstrakt rizoma  4/1............ 150 mg

Hondroitin sulfat .......................................................................   84 mg

Vitamin C ...................................................................................... 12 mg

Hijaluronska kiselina ................................................................... 10 mg


Pakovanje: 45 tableta

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro