Galen Pharm
Korpa

INFLUCID TABLETE A60

INFLUCID TABLETE A60
INFLUCID TABLETE A60
Opis
Distribucija ovog leka preko interneta je strogo zabranjena i regulisana propisima zakona Republike Srbije, dok je prezentacija istog na internetu doz..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

0,00 RSD
  • Lager: Nema na lageru
  • Brend: ALPEN PHARM
  • Šifra proizvoda: 13096
  • Cena u apotekama:: 5

Distribucija ovog leka preko interneta je strogo zabranjena i regulisana propisima zakona Republike Srbije, dok je prezentacija istog na internetu dozvoljena, isključivo u cilju informisanja opšte i stručne javnosti o njegovoj nameni i boljeg upoznavanja sa osnovnim karakteristikama samog leka.


PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA (''Sl. Gl. RS", br.79/2010) MOŽETE POGLEDATI OVDE.

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, jer sadrži informacije koje su važne za Vas.
Ovaj lek se može nabaviti bez lekarskog recepta. Međutim, neophodno je da pažljivo koristite lek Influcid, da biste sa njim postigli najbolje rezultate.
- Uputstvo sačuvajte. Može biti potrebno da ga ponovo pročitate.
- Ako imate dodatnih pitanja, obratite se farmaceutu.
- Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje posle nekoliko dana, morate se obratiti svom lekaru.
- Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

U ovom uputstvu pročitaćete:
1. Šta je lek Influcidi čemu je namenjen
2. Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Influcid
3. Kako se upotrebljava lek Influcid
4. Moguća neželjena dejstva
5. Kako čuvati lek Influcid
6. Dodatne informacije  

1. ŠTA JE LEK INFLUCID I ČEMU JE NAMENJEN
Homeopatski lek čija bezbednost i efikasnost nisu dokazane prema naučnim principima. To je terapija koja reguliše stanje, budući da ne deluje direktno na simptome bolesti. Homeopatski lekovi podstiču odbrambene mehanizme samog organizma i time aktiviraju moć samoizlečenja. Odgovor organizma na homeopatski lek je krajnje individualan i obuhvata različite simptome. Iz ovih razloga ne mogu se utvrditi farmakološki efekti neke specifične doze, niti bilo kakvi farmakokinetički ili farmakodinamički podaci. Lek Influcid je homeopatski lek koji se koristi u terapiji infekcija sličnih gripu, praćenih povišenom temperaturom i drugih akutnih, virusnih infekcija gornjih disajnih puteva i kao pomoćna terapija kod influence.

2. ŠTA TREBA DA ZNATE PRE NEGO ŠTO UZMETE LEK INFLUCID
Lek Influcid ne smete koristiti:
- ukoliko ste alergični (preosetljivi) na neku od aktivnih supstanci ili na bilo koji drugi sastojak leka Influcid (videti deo 6. Šta sadrži lek Influcid).

Kada uzimate lek Influcid, posebno vodite računa:
Obratite se Vašem lekaru
- ukoliko se Vaše stanje ne poboljšava ili se pogoršava
- ukoliko se pojave dodatne tegobe
- u slučaju uporne povišene temperature ili ukoliko temperatura poraste iznad 39°C.

Primena drugih lekova
Nema poznatih interakcija sa drugim lekovima. Kažite svom lekaru i farmaceutu ako uzimate ili ste do nedavno uzimali bilo koji drugi lek, uključujući i one koji se mogu nabaviti bez lekarskog recepta.

Uzimanje leka Influcid sa hranom ili pićima
Loše navike života, kao i stimulansi ili piće i duvan, mogu negativno uticati na dejstvo homeopatskog leka.

Primena leka Influcid u periodu trudnoće i dojenja
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.

Uticaj leka Influcid na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama
Nema uticaja.

Važne informacije o nekim sastojcima leka Influcid
Lek Influcid sadrži laktozu (mlečni šećer). Ako Vam je lekar rekao da ne podnosite neke šećere, obratite se svom lekaru pre upotrebe ovog leka. Lek Influcid sadrži pšenični skrob. Pšenični skrob može sadržati gluten, ali samo u tragovima, zbog čega ga mogu koristiti pacijenti oboleli od celijačne bolesti. Pacijenti koji su preosetljivi (alergični) na pšenicu (razlikuje se od celijačne bolesti) ne smeju koristiti ovaj lek..

3. KAKO SE UPOTREBLJAVA LEK INFLUCID
Lek Influcid uzimajte uvek tačno onako kako Vam je to objasnio Vaš lekar. Ako niste sasvim sigurni, proverite sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Uobičajena doza je:
Deca uzrasta od 3 do 12 godina: Kod akutnih tegoba treba uzimati po 1 tabletu na svaka 2 sata do poboljšanja stanja, a najviše 8 tableta dnevno. U nastavku terapije treba uzimati po 1 tabletu 3 puta na dan.
Odrasli i deca iznad 12 godina: Kod akutnih tegoba treba uzimati po 1-2 tablete na svaki sat dok ne nastupi poboljšanje, a najviše 12 tableta dnevno. U nastavku terapije treba uzimati po 1-2 tablete 3 puta na dan.

Za prevenciju se preporučuje da odrasli i deca iznad 12 godina uzimaju po 1-2 tablete 3 puta na dan, a deca uzrasta od 3 do 12 godina da uzimaju po 1 tabletu 3 puta na dan.

Nemojte uzimati ovaj lek zajedno sa hranom i pićima. Tabletu treba uzeti najmanje pola sata pre obroka i pustiti da se lagano rastopi u ustima. Kod male dece tablete se mogu rastvoriti u malo vode.

Ako ste uzeli više leka Influcid nego što je trebalo
Nema štetnih efekata.

Ako ste zaboravili da uzmete lek Influcid
Ne uzimajte duplu dozu da biste nadoknadili propuštenu.

Ako naglo prestanete da uzimate lek Influcid
Nema efekata.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o primeni ovog leka, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

4. MOGUĆA NEŽELJENA DEJSTVA
Lek Influcid, kao i drugi lekovi, može da ima neželjena dejstva, mada se ona ne moraju ispoljiti kod svih. U vrlo retkim slučajevima mogu se javiti reakcije preosetljivosti kao što su osip na koži i stomačno-crevne tegobe. U tim slučajevima treba prekinuti terapiju lekom Influcid i preduzeti odgovarajuće terapijske mere. Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.
Napomena: tokom primene homeopatskih lekova može doći do prolaznog pogoršanja postojećih tegoba (inicijalno pogoršanje). U takvim slučajevima, prekinite terapiju lekom Influcid i konsultujte se sa svojim lekarom.

5. KAKO ČUVATI LEK INFLUCID
Čuvati van vidokruga i domašaja dece.

Rok upotrebe
5 godina. Nemojte koristiti lek Influcid posle isteka roka upotrebe naznačenog na pakovanju.

Čuvanje
Nema posebnih uslova čuvanja. Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

6. DODATNE INFORMACIJE
Šta sadrži lek Influcid

1 tableta sadrži:
Aktivne supstance: Aconitum trit. D3 25mg, Gelsemium trit. D3 25mg, Ipecacuanha trit. D3 25mg, Phosphorus trit. D5 25mg, Bryonia trit. D2 25mg, Eupatorium perfoliatum trit. D1 25mg,
Ostali sastojci su: laktoza, monohidrat; skrob, pšenični; magnezijum-stearat.  

Kako izgleda lek Influcid i sadržaj pakovanja
Okrugle, ravne, fasetirane, slabo melirane tablete bele do skoro bele boje. 60 tableta. 3 blistera sa po 20 tableta u kartonskoj kutiji sa uputstvom za lek.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro