Galen Pharm
Korpa

HEPATHROMBIN 300 I.J./G GEL 40G

HEPATHROMBIN 300 I.J./G GEL 40G
HEPATHROMBIN 300 I.J./G GEL 40G
Opis
Distribucija ovog leka preko interneta je strogo zabranjena i regulisana propisima zakona Republike Srbije, dok je prezentacija istog na internetu doz..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

0,00 RSD
  • Lager: Nema na lageru
  • Brend: HEMOFARM
  • Šifra proizvoda: 10317
  • Cena u apotekama:: 5

Distribucija ovog leka preko interneta je strogo zabranjena i regulisana propisima zakona Republike Srbije, dok je prezentacija istog na internetu dozvoljena, isključivo u cilju informisanja opšte i stručne javnosti o njegovoj nameni i boljeg upoznavanja sa osnovnim karakteristikama samog leka.


PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA (''Sl. Gl. RS", br.79/2010) MOŽETE POGLEDATI
 OVDE.

Pre upotrebe pažljivo pročitajte ovo uputstvo!
Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za otklanjanje simptoma bolesti bez pomoći Vašeg lekara.
Potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Uputstvo sačuvajte. Možda ćete želeti ponovo da ga pročitate. Ako imate dodatnih pitanja obratite se lekaru ili farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomipogoršaju, obavezno posetite Vašeg lekara.

Zaštićen naziv leka, jačina leka, farmaceutski oblik: 
HEPATHROMBIN 30 000i.j. gel

Nezaštićeno, generičko ime: 
Heparin-natrijum

Sadržaj aktivnih supstanci: 
HEPATHROMBIN 30 000i.j. gel - 100g  gela sadrži 30 000i.j. heparin natrijuma

Sadržaj pomoćnih supstanci: 
Hepathrombin 30 000i.j. gel: alantoin, dekspantenol, bronopol, karbomer 934, lunacera M, hostafat KW-340-N, levomentol, tečni laki parafin, purcelinol, tegin 515, dinatrijum-edetat, trietanolamin, beli vazelin.

ŠTA JE LEK HEPATHROMBIN I ČEMU JE NAMENJEN?
Hepathrombin 30 000i.j. je preparat prirodnog heparina u obliku gela. Pored heparina u sastav preparata ulaze alantoin i dekspantenol. Hepathrombin je namenjen lečenju oboljenja vena kao što su: tromboflebitis (zapaljenje vena povezano sa stvaranjem tromba), proširene vene i posledične promene na koži, ulcus cruris (otvorene rane na koži potkolenica, usled loše venske cirkulacije). Može se koristiti i kod sportskih povreda, i kod oboljenja kao što su burzitis i tenovaginitis (zapaljenje omotača tetiva).

SASTAV:
Hepathrombin gel koji sadrži 30 000i.j. heparin natrijuma /100g (homogeni gel, karakterističnog mirisa na mentol)

PAKOVANJE
Tuba sa 40g gel (30 000i.j./100g gela).

KAKO LEK HEPATHROMBIN DELUJE?
Heparin sprečava koagulaciju (zgrušavanje) krvi, a time i stvaranje tromba u krvnim sudovima. Heparin brzo prodire kroz kožu i ispoljava isključivo lokalno dejstvo. Pomoćne supstance u preparatu, alantoin i dekspantenol, omogućavaju brže prodiranje heparina kroz kožu, i na taj način pojačavaju njegovo dejstvo; pored toga pomažu zarastanje i regeneraciju (obnavljanje) oštećene kože, a deluju i protivzapaljenski.

KADA SE LEK HEPATHROMBIN UPOTREBLJAVA?
Hepathrombin se upotrebljava kod oboljenja vena kao što su: tromboflebitis (zapaljenje vena povezano sa stvaranjem tromba), proširene vene i posledične promene na koži, ulcus cruris (otvorene rane na koži potkolenica, usled loše venske cirkulacije). Može se koristiti i kod sportskih povreda (kao što su podlivi, iščašenja i uganuća), i kod oboljenja kao što su burzitis i teno- vaginitis (zapaljenje omotača tetiva).

ŠTA MORATE DA PROČITATE PRE UPOTREBE LEKA?
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

KADA NE SMETE UZIMATI HEPATHROMBIN?
Ukoliko ste alergični (preosetljivi) na heparin ili na druge sastojke u preparatu
Ukoliko imate ulcus cruris koji krvari
Ukoliko imate otvorene i/ili inficirane rane

UPOZORENJA I MERE OPREZA:
Kod zapaljenja vena lek se ne sme utrljavati, već se nanosi na obolelu površinu u debljini tupe strane noža i pokriva okluzivnim ili elastičnim zavojem (videti pod Kako se lek Hepathrombin upotrebljava).

UZIMANJE LEKA HEPATHROMBIN SA HRANOM ILI PIĆIMA:
Uzimanje leka sa hranom ili bezalkoholnim tečnostima ne utiče značajno na dejstvo leka.

PRIMENAU TRUDNOĆI I DOJENJU
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom
Hepathrombin gel se može primenjivati u periodu trudnoće i dojenja

UTICAJ NA PSIHOFIZIČKE SPOSOBNOSTI PRILIKOM UPRAVLJANJA MOTORNIM VOZILOM I MAŠINAMA:
Nema podataka da preparat može da utiče na psihofizičku sposobnost prilikom upravljanja motomim vozilom ili rukovanja mašinama.

ŠTA MORATE DA ZNATE O POMOĆNIM MATERIJAMA KOJE SADRŽI LEK HEPATHROMBIN?
Nema značajnih informacija o pomoćnim supstancama koje sadrži ovaj preparat.

NA ŠTA MORATE PAZITI AKO UZIMATE DRUGE LEKOVE:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. Ove informacije su izuzetno važne jer upotreba više odjednog leka u isto vreme može oslabiti ili pojačati njihovo dejstvo.
Pre upotrebe Hepathrombin gela, konsultujte se sa Vašim lekarom ukoliko koristite neke od preparata koji se primenjuju na kožu.

KAKO SE LEK HEPATHROMBIN UPOTREBLJAVA?
Lečenje se započinje preparatom Hepathrombin 50.000 i.j., a u nastavku lečenja i u prevenciji upotrebljava se Hepathrombin 30.000 i.j.
Gel se nanosi na obolelo mesto kao i na okolnu površinu kože 2-3 puta dnevno i blago utrlja. Kod zapaljenja vena lek se ne sme utrljavati već se nanosi na obolelu površinu u debljini tupe strane noža i pokriva okluzivnim ili elastičnim zavojem
Kod varikoznih ulceracija (otvaranje rana na koži potkolenica, usled loše venske cirkulacije) primenjuje se Hepathrombin gel u vidu prstena, širine 4 cm
Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju, obavezno se javite Vašem lekaru

UKOLIKO STE UZELI VIŠE LEKA NEGO ŠTO BI TREBALO:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka od onoga što Vam je preporučeno, ili je neko drugi slučajno uzeo Vaš lek, obratite se odmah Vašem lekaru, farmaceutu ili najbližoj zdravstvenoj ustanovi!

UKOLIKO STE ZABORAVILI DA UZMETE LEK HEPATHROMBIN:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!
Ukoliko ste preskočili da uzmete dozu leka, ne nadoknađujte je tako što ćete duplirati sledeću dozu. Umesto toga, treba da nastavite uzimanje leka, odnosno sledeće doze, kada je za to vreme.

ŠTA SE DEŠAVA AKO NAGLO PRESTANETE DAUZIMATE LEK HEPATHROMBIN?
Nećete osetiti nikakve promene ako naglo prestanete da uzimate Hepathrombin.

NEŽELJENA DEJSTVA LEKA
Hepathrombin gel se izuzetno dobro podnosi. Međutim, kao i svi lekovi, tako i Hepathrombin može imati neželjena dejstva kod nekih pacijenata
Veoma retko se mogu javiti alergijske reakcije (reakcije preosetljivosti) na koži. Mogu se javiti crvenilo kože, peckanje i svrab na mestu primene
Ukoliko primetite bilo koje navedeno neželjeno dejstvo koje se ne povlači ili Vas uznemirava, obratite se Vašem lekaru
Ukoliko primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na Hepathrombin gel, a nisu pomenuti u uputstvu, obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta

ČUVANJE I ROK UPOTREBE ČUVANJE:
Držite lek Hepathrombin van domašaja dece!

NAČIN IZDAVANJA LEKA:
Hepathrombin se može izdavati i bez lekarskog recepta.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek-posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro