Galen Pharm
Korpa

FERTICURMAG PRAŠAK KESICE A15

FERTICURMAG PRAŠAK KESICE A15
FERTICURMAG PRAŠAK KESICE A15
Opis
FERTICURmag predstavlja unapređenu formulaciju sa MIO-INOZITOLOM, MAGNEZIJUM citratom, HROM pikolinatom i aktivnom formom folne kiseline QUATREFOLIC®...

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

1.518,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 35550
  • Cena u apotekama:: 5

FERTICURmag predstavlja unapređenu formulaciju sa MIO-INOZITOLOM, MAGNEZIJUM citratom, HROM pikolinatom i aktivnom formom folne kiseline QUATREFOLIC®.

Delovanje:
FERTICURmag se preporučuje svim ženama koje imaju poremećaje prouzrokovane sindromom policističnih jajnika i metaboličkim sindromom.

Indikacije primene:

  • Sindrom policističnih jajnika
  • Reguliše menstrualni ciklus i  uspostavlja ovulaciju
  • Uspostavlja hormonsku ravnotežu
  • Kontrola apetita i napada gladi
  • Prevencija dijabetesa u trudnoći

MIO-INOZITOL učestvuje u produkciji androgena na nivou jajnika, povećava osetljivost ćelija na dejstvo insulina, reguliše menstrualni ciklus i obnavlja ovulaciju, smanjuje maljavost i akne, kontroliše apetit i česte napade gladi, smanjuje rizik od nastanka dijabetesa u trudnoći.

MAGNEZIJUM igra ključnu ulogu u metabolizmu glukoze i insulina, dominantno preko uticaja na insulinske receptore na ćelijama ili direktno delujući na proteine koji transportuju glukozu u ćelije našeg organizma.

HROM  ima važnu ulogu u regulaciji nivoa glukoze u krvi. Trovalentni hrom deluje zajedno sa insulinom tako što povećava korišćenje glukoze. Esencijalan je element u tragovima neophodan za metabolizam ugljenih hidrata i masti. Trovalentni hrom u obliku pikolinata osigurava izrazito stabilnu strukturu i maksimalnu apsorpciju.

FOLNA KISELINA (Quatrefolic®) se preporučuje svim ženama u periodu pre začeća kao i trudnicama kako bi se prevenirao nastanak određenih komplikacija kao što je urođeni defekat neuralne cevi (spina bifida). Zadužena je za sintezu DNK, RNK i proteina, rast tkiva majke tokom trudnoće, normalan metabolizam homocisteina.

FERTICURmag sadrži aktivnu formu folne kiseline (Quatrefolic®) koju organizam koristi odmah bez potrebe za metabolizacijom.

Način primene: Odrasli 1 do 2 kesice na dan rastvoreno u čaši vode.

Sastav:

Aktivni sastojci Na preporučenu dnevnu dozu 2 kesice %NRV*
Mio-inozitol4000 mg/
Magnezijum citrat600 mg (čist Mg 90 mg )24%
Quatrofolic®800 µg (folat 444µg)222%
Hrom200 µg500%

Pakovanje: 15 kesica praška za pripremu napitka.

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro
Tagovi: ferticurmag , prašak , kesice , a15