Galen Pharm
Korpa

ART OF NATURE MASTIHA TABLETE ZA ŽVAKANJE A40

ART OF NATURE MASTIHA TABLETE ZA ŽVAKANJE A40
ART OF NATURE MASTIHA TABLETE ZA ŽVAKANJE A40
Opis
Delovanje:Mastika je smola zimzelenog grma tršlje (Pistacia lentiscus L.) koji raste uglavnom na Mediteranu. Jedinstvena sorta P. lentiscus cv Chia uz..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

2.160,00 RSD
  • Lager: Nema na lageru
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 30732

Delovanje:
Mastika je smola zimzelenog grma tršlje (Pistacia lentiscus L.) koji raste uglavnom na Mediteranu. Jedinstvena sorta P. lentiscus cv Chia uzgaja se isključivo na grčkom ostrvu Chios. Evropska Unija joj je 1997. godine dodelila oznaku proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom. Smola se dobija kao eksudat nakon što se na deblu i većim granama naprave rezovi oštrim instrumentom.Ž
Savremena nauka je potvdila njeno delovanje pa je Evropska unija 2015. godine upisala Chios mastiku u biljnu monografiju kao tradicionalni biljni lek za lečenje dispeptičkih poremećaja, za simptomatsko lečenje manjih upala kože i kao pomoć u lečenju manjih rana. 

Kliničke studije sa Chios Mastikom:

  • čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu
  • Helicobacter pylori
  • dispepsija: bol, pečenje, osećaj nelagode i mučnine u želucu,  osećaj pritiska i nadutosti, gubitak apetita, vraćanje želučanog sadržaja u jednjak (tzv. refluks), mučnina (sa ili bez povraćanja).

Chios Mastika koristi se više od 2500 godina u tradicionalnoj grčkoj medicini. Starogrčki lekari Hipokrat, Dioskorid i Galen preporučuju upotrebu Chios matike za lečenje različitih gastrointestinalnih poremećaja, kao što su bolovi u stomaku, dispepsija, gastritis i peptički ulkus.

Način primene:
Uzeti 2 dnevno 30 minuta pre obroka. Tablete se žvaču dok se ne otope u ustima. Ne preporučuje se uzimanje dijabetičarima jer sadrži dekstrozu.

Sastav:
1 tableta sadrži 250 mg smole chios mastike.

Pakovanje: 40 kapsula

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro