Galen Pharm
Korpa

ARNIBOL TRAKA 9X14CM

ARNIBOL TRAKA 9X14CM
ARNIBOL TRAKA 9X14CM
Opis
Efikasno deluje bez hlađenja i grejanjaDelovanje:Arnibol traka primenjena na bilo kojoj regiji veoma brzo dovodi do smanjenja upale, bola, otoka i mod..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

211,20 RSD

Cena u apotekama: 240,00 RSD

Vaša ušteda: 28,80 RSD
  • Lager: Nema na lageru
  • Brend: ESENSA
  • Šifra proizvoda: 25371
  • Vaša ušteda:: 28,80

Efikasno deluje bez hlađenja i grejanja

Delovanje:
Arnibol traka primenjena na bilo kojoj regiji veoma brzo dovodi do smanjenja upale, bola, otoka i modrica. Zahvaljujući traci kao nosaču, omogućen je 24 – časovni kontakt tretirane regije sa aktivnim biljnim principima.
Arnika sadrži helenalin koji kao jak antiinflamator ispoljava efekat  na smanjenje osećaja bola i ukočenosti u zglobovima i mišićima. Pomaže kod uganuća, iščašenja, reumatskih tegoba, krvnih podliva i modrica. Doprinosi smanjenju bola u zglobovima uzrokovanog reumatskim promenama. Kliničke studije su pokazale da se lokalna primena preparata arnike može posmatrati kao alternativa ibuprofen gelu u tretmanu osteoartritisa.
Đavolja kandža je biljka čiji koren sadrži heterozid harpagozid koji deluje kao efikasan antiinflamator. Studije su pokazale približno istu efikasnost đavolje kandže i sintetskih antiinflamatornih lekova i zbog toga se preporučuje kod bolova različite etiologije.
Kora bele vrbe sadrži fenolne glikozide od kojih je najznačajniji salicin koji pokazuje protivupalno i analgetsko dejstvo. Salicin se u organizmu pretvara u salicilnu kiselinu koja je odgovorna za terapijske efekte kore bele vrbe. Pored salicina, tanini, flavonoidi i glikozidi doprinose ukupnom efektu u tretmanu bolnih i upalnih stanja.
Tamjan predstavlja smolu koju luče biljke iz familije Boswellia, a upotrebljava se u tradicionalnoj medicini za ublažavanje bolova i upala u području zglobova. Bosvelijska kiselina je najvažniji sastojak tamjana. Ispoljava snažno protivupalno dejstvo i efikasno ublažava bol i otok uzrokovan artritisom.
Kamfor je smolasta materija karakterističnog mirisa. Predstavlja glavni sastojak etarskog ulja kamforovog drveta (lat. Cinnamomum camphora). Upotrebljava se kod reumatskih bolova, mialgija i neuralgija.

Način primene:
Otvoriti pakovanje, traku odlepiti od zaštitne folije i nalepiti na ciljnu regiju ravnomernim pritiskom.
Po potrebi može da se seče i prilagodi mestu primene. Preporučuje se zamena nakon 24 sata. Opuštajući efekat nastupa nekoliko sati nakon nanošenja, bez osećajagrejanja ili hlađenja.Traka se ne uklanja sa kože tokom kupanja i spavanja. Pogodna je za osetljivu kožu. Može se koristiti u dužem vremenskom periodu. Uklanjanje trake se vrši povlačenjem u smeru rasta dlake, brzim potezom ruke.

Napomena:
Samo za spoljašnju primenu. Prekinuti sa korišćenjem u slučaju pojave iritacije ili preosetljivosti na preparat.
Ne preporučuje se osobama koje su preosetljive na neki od sastojaka trake, kao ni primena na oštećenu ili iritiranu kožu.

Sastav:
ekstrakt cveta arnike
ekstrakt korena đavolje kandže
ekstrakt kore bele vrbe
ekstrakt tamjana
kamfor

Pakovanje: 1 traka dimenzija 9x14cm

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro