Galen Pharm
Korpa

VITALON LEXOVAL PLUS TABLETE A30

VITALON LEXOVAL PLUS  TABLETE A30
VITALON LEXOVAL PLUS TABLETE A30
Opis
Zahvaljujući kompleksnom sastavu smiruje, smanjuje nervozu i napetost i doprinosi boljem snu. Prirodni sastav isključuje mogućnost stvaranja zavisnost..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

561,00 RSD

Cena u apotekama: 637,50 RSD

Vaša ušteda 76,50 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: VITALON
  • Šifra proizvoda: 20398
  • Vaša ušteda: 76,50

Zahvaljujući kompleksnom sastavu smiruje, smanjuje nervozu i napetost i doprinosi boljem snu. Prirodni sastav isključuje mogućnost stvaranja zavisnosti.

Delovanje:

LEXOVAL + se preporučuje osobama koje su pod stresom i koje su često izložene stresogenim situacijama.

Stres može biti akutni i hronični. Akutni stres nekada čak i može biti od koristi dok hronični znatno umanjuje kvalitet života i može biti okidač za nastanak mnogih bolesti. Kod hroničnog,  svakodnevnog stresa od velike pomoći vam može biti prirodni preparat za smirenje LEXOVAL +.

Sastav:

Sastav preparata čine ekstrakti  4 biljke koje su dokazano  efikasne  u borbi protiv stresa a to su: rodiola, valerijana, matičnjak i menta.

  • Rodiola je biljka koja se tradicionalno koristi kao adaptogen i kao sredstvo za smanjenje umora. Rezultati studija ukazuju da je rodiola efikasna u redukovanju umora i iscrpljenosti u prolongiranim stresnim situacijama. Takođe, neki podaci ukazuju da rodiola ima neuroprotektivno dejstvo i da promoviše dugovečnost. Ima i blag stimulatorni efekat na centralni nervni sistem. Humane studije u kojima je praćen efekat suplementacije rodiolom su pokazala da je primena rodiola bezbedna i da nema sporednih efekata koji bi bili od kliničkog značaja.
  • Valerijana je višegodišnja samonikla zeljasta biljka iz porodice Valerianaceae. Koren sadrži valepotrijate i etarsko ulje sa jedinjenjima koja su odgovorna za sedativno dejstvo (valerijanska kiselina) i spazmolitičko dejstvo. Valerijanska kiselina usporava lokomotornu aktivnost, čime olakšavaju nastupanje sna, produbljuje ga i produžava. Proizvodi na bazi korena valerijane se koriste kod nervne napetosti, razdražljivosti, stresa, kod naglih promena raspoloženja starijih osoba i kod nesanice. Valerijana utiče na sniženje krvnog pritiska, pa osobe koje imaju sklonost ka hipotenziji treba da vode računa o količini koju uzimaju. Često se kombinuje sa drugim sedativnim biljkama, kao što su melisa, hmelj, menta. Najčešće se upotrebljava u obliku čaja ili tinkture. hmelja i valerijane doprinosi umirujućem dejstvu na nervni sistem i uspostavljanju prirodnog i zdravog sna.
  • Matičnjak je široko rasprostranjena niska, žbunasta, višegodišnja zeljasta biljka sa listovima karakterističnog mirisa na limun, pa se zove i limun trava. Najvažniji sastojci etarskog ulja su monoterpenski aldehidi, citrali (geranial i neral). Takođe, važni sastojci etarskog ulja matičnjaka su geraniol, citronelol, linalol i geranilacetat. U okviru frakcije seksviterpena, prisutni su β-kariofilen i β-kariofilen oksid. List matičnjaka sadrži i heterozide flavonoida, fenolkarbonske kiseline, katehinski tanini i triterpenska jedinjenja. List matičnjaka je i važan izvor hidroksicinamičnih kiselina: rozmarinska, p-kumarinska, hlorogenična kiselina. Ovo etarsko ulje deluje antimikrobno i spazmolitično. Fenolkarbonske kiseline, naročito rozmarinska kiselina imaju efekte na viruse, a deluje i kao blag sedativ. List matičnjaka se koristi u obliku infuza, ekstrakta i tinkture, odnosno fitopreparata, koriste kod blagih nesanica i kod blažih oblika uznemirenosti kao i kod poremećaja varenja hrane, odnosno kod poremećene funkcije gastrointestinalnog trakta. Matičnjak i ekstrakt lista matičnjaka doprinose opuštanju, dobrom raspoloženju i kognitivnoj funkciji, dobrom mentalnom i fizičkom stanju.
  • Menta je niska, žbunasta zeljasta biljka ljubičasto-crvenih cvetova, koja ne daje plod, već se razmnožava vegetativnim putem. Komisija E je odobrila primenu lista nane kod prehlade, gripa, oštećenja sluznice usta i disajnih puteva, kod dispepsije i problema sa žučnom kesom. Osim toga, koristi se za umirenje, glavobolju, grčeve u želucu, kod povraćanja, prehlade i promuklosti. Proizvodi na bazi mente se ne preporučuju osobama sa parkinsonovom bolešću, kamenom u bubregu i bešici, hijatus hernijom, gorušicom i čirom na želucu. List i herba mente doprinose digestivnom zdravlju i zdravlju jetre, intestinalnoj mikroflori, intestinalnoj pokretljivosti i smanjenju intestinalne sekrecije, zaštiti ćelija jetre, održavanju normalnog protoka žuči i zdravlju žučne kese.

Način primene:
Odrasli 1-2 tablete dnevno sa 200ml vode.

Napomena: Preparat nije namenjen trudnicama, dojiljama i osobama mlađim od 18 godina, osim po savetu lekara.

Pakovanje: 30 tableta

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro