Galen Pharm
Korpa

OROSAL 65 PRAŠAK ZA ORALNI RASTVOR 5 KESICA

OROSAL 65 PRAŠAK ZA ORALNI RASTVOR 5 KESICA
OROSAL 65 PRAŠAK ZA ORALNI RASTVOR 5 KESICA
Opis
Namenjen je nadoknadi tečnosti i elektrolita kod dece i odraslih.Delovanje: Orosal® 65 prašak za pripremu rastvora za oralnu predstavlja glukozno..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

574,20 RSD

Cena u apotekama: 652,50 RSD

Vaša ušteda 78,30 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: GALENIKA
  • Šifra proizvoda: 35652
  • Vaša ušteda: 78,30

Namenjen je nadoknadi tečnosti i elektrolita kod dece i odraslih.

Delovanje:
Orosal® 65 prašak za pripremu rastvora za oralnu predstavlja glukozno-elektrolitnim rastvorom, namenjena za potrebe ishrane/rehidracije dece i odraslih, u lakšim i srednje teškim oblicima dijareja, kao i u drugim stanjima praćenim povećanim potrebama za vodom i elektrolitima, npr. teške opekotine, priprema bolesnika za rendgenska i endoskopska ispitivanja debelog creva i drugo.

​Sastav:

1 kesica sadrži:

Glukoza 5,0 g

Natrijum-hlorid (NaCl) 600,0 mg

Natrijum-hidrogenkarbonat (NaHCO3) 525,0 mg

Kalijum-hlorid (KCl) 375,0 mg

Upotreba:

Deca uzrasta iznad mesec dana i odrasli: Sadržaj kesice rastvoriti u 250 ml prokuvane vode, prohlađene na sobnoj temperaturi. Pripremljen rastvor je pogodan za upotrebu narednih 24 časa.
Pripremljen rastvor Orosal® 65 se koristi kod lakog i srednje teškog stepena dehidracije dece i odraslih sa prolivom i/ili povraćanjem. Daje se u malim porcijama (kašičicom ili na gutljaj iz flašice/šolje). Povraćanje nije prepreka za primenu proizvoda i ono obično prestaje tokom rehidracije.
Prema stepenu dehidracije, odojče i malo dete treba da uzima Orosal® 65 u dozi od 50-100 ml/kg telesne mase u toku 4-6 sati. U poslednja 2 sata rehidracije se daje voda, a odojčetu i majčino mleko u količini od 50 ml/kg telesne mase. Ukoliko nije uspostavljeno stanje normalne hidracije, postupak se ponavlja na 6 sati po istom principu.

Upozorenja:

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.
Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda.
Proizvod nije namenjen osobama sa smanjenom funkcijom bubrega, povišenom koncentracijom kalijuma u krvi i sa alkalozom.
Osobe sa povišenim krvnim pritiskom, srčanom slabošću, otocima i šećernom bolešću, za nadoknadu tečnosti i elektrolita, mogu koristiti ovaj rastvor samo pod nadzorom lekara.
Kod osoba sa poremećajem gutanja (povrede i oboljenja centralnog nervnog sistema i dr.), proizvod se može primeniti sondom.

Pakovanje: 5 kesica

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro