Galen Pharm
Korpa

B-COMPLEX TABLETE A30

B-COMPLEX TABLETE A30
B-COMPLEX TABLETE A30
Opis
Distribucija ovog leka preko interneta je strogo zabranjena i regulisana propisima zakona Republike Srbije, dok je prezentacija istog na internetu doz..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

0,00 RSD
  • Lager: Nema na lageru
  • Brend: B COMPLEX
  • Šifra proizvoda: 10023
  • Cena u apotekama:: 5

Distribucija ovog leka preko interneta je strogo zabranjena i regulisana propisima zakona Republike Srbije, dok je prezentacija istog na internetu dozvoljena, isključivo u cilju informisanja opšte i stručne javnosti o njegovoj nameni i boljeg upoznavanja sa osnovnim karakteristikama samog leka.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA (''Sl. Gl. RS", br.79/2010) MOŽETE POGLEDATI OVDE.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Uputstvo sačuvajte. Možda ćete poželeti da ga ponovo pročitate.
Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru ili farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Sadržaj aktivnih supstanci: 1 obložena tableta sadrži 4mg tiamin-hidrohlorida, 5mg riboflavina, 2mg piridoksin-hidrohlorida, 1 mikrogram cijanokobalamina, 5mg kalcijum-pantotenata, 25mg nikotinamida i 20mg paminobenzoeve kiseline.
Sadržaj pomoćnih supstanci: povidon, laktoza monohidrat, saharoza, kukuruzni skrob, talk, magnezijum-stearat, kalcijum-karbonat, akacija, makrogol 6000, narandžasta boja FCF (E110), crna boja PN (E151), gvožđe-oksid (E172), tartrazin (E102).

Naziv i adresa nosioca dozvole za stavljanje leka u promet: Krka-Farma d.o.o., Beograd, Jurija Gagarina 26v/ll, Beograd, Srbija
Naziv i adresa proizvođača: KRKA, d.d, Novo mesto Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Šta je lek B-Complex i čemu je namenjen?
Sastav:
Farmaceutski oblik i sadržaj: 1 obložena tableta sadrži 4mg tiamin-hidrohlorida, 5mg riboflavina, 2mg piridoksin-hidrohlorida, 1 mikrogram cijanokobalamina, 5mg kalcijum-pantotenata, 25mg nikotinamida i 20mg p-aminobenzoeve kiseline.
Objašnjenje: Obložene tablete su okrugle, konveksne, čokoladno-smeđe boje. 

Kako lek B-Complex deluje?
B-Complex sadrži grupu B vitamina, koja podstiče metabolizam ugljenih hidrata, masti i belančevina. Nedostatak jednog od ovih vitamina ili njegova povećana potrošnja, povećava takođe potrebu za drugim vitaminima iz ove grupe. Stoga, ako se pojave znaci nedostatka bilo kog vitamina iz grupe B, treba uzimati ceo kompleks vitamina B.

Kada se lek B-Complex upotrebljava?
B-Complex je namenjen:
-  Za sprečavanje i lečenje delimičnog nedostatka vitamina B (hipovitaminoza) ili potpunog nedostatka (avitaminoza) vitamina B
-  Kada je povećana potrošnja (potreba) za vitaminom B
-  Kada je poremećena resorpcija vitamina usled raznih oboljenja želuca, creva ili jetre
-  Za beriberi, neuralgije, polineuritise, neurodermatoze (oboljenja perifernih nerava)

Šta morate da pročitate pre upotrebe leka:
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Kada ne smete uzimati lek:
Ne smete uzimati B-Complex obložene tablete ako ste preosetljivi na bilo koji od sastojaka ovog leka, ili ako imate hipervitaminozu nekog od ovih vitamina.
Upozorenja i mere opreza
Za vreme dok uzimate B-Complex obložene tablete, mokraća može biti prebojena žuto, zbog riboflavina. U izuzetnim slučajevima može se razviti preosetljivost.

Uzimanje leka B-Complex sa hranom ili pićima:
Hrana i piće nemaju uticaja na resorpciju obloženih tableta B-Complexa.

Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. Trudnice i žene koje doje dete mogu uzimati obložene tablete B-Complexa.

Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i mašinama:
Nema dokaza da B-Complex obložene tablete imaju bilo kakvog uticaja na sposobnost za vožnju automobila i rad na mašinama.

Šta morate da znate o pomoćnim materijama koje sadrži lek B-Complex:
B-Complex sadrži laktozu i saharozu. U slučaju netolerancije na neke od šećera, obratite se vašem lekaru pre upotrebe ovog leka. Azo-boje E102, E110 i E151 mogu izazvati alergijske resikcije, uključujući i astmu. Alergijske reakcije se javljaju češće kod osoba preosetljivih na acetilsalicilnu kiselinu.

Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste donedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. Dejstva levodope mogu biti umanjena ako se istovremeno uzima B-Complex (zbog piridoksin-hidrohlorida).
Dugotrajna upotreba antimikrobnih lekova koji menjaju crevnu floru, a time i resorpciju, izaziva sekundami nedostatak vitamina grupe B.

Kako se lek B-Complex upotrebljava
Vaš lekar će Vas posavetovati koliko dugo da uzimate lek B-Complex.
Odrasli: 1-2 obložene tablete 2 do 3 puta na dan.
Deca od 5 do 14 godina starosti: 1 obložena tableta jednom dnevno.
Celu tabletu progutati sa malo tečnosti.

Ukoliko ste uzeli više leka nego što bi trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom!
Dugotrajno unošenje doza koje su mnogo veće od preporučenih može izazvati glavobolju, razdražljivost, nesanicu, zujanje u ušima i proliv.

Ukoliko ste zaboraviii da uzmete lek B-Complex:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Neželjena dejstva leka
Kao i svi lekovi, i lek B-Complex može imati neželjena dejstva.
U izuzetnim slučajevima mogu se javiti reakcije preosetjivosti.
Ako primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na lek B-Complex, a nisu pomenuti u ovom uputstvu, obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta.

Čuvanje i rok upotrebe
Čuvanje
Lek B-Complex čuvati van domašaja dece!
Lek čuvati u originalnom pakovanju na temperaturi do 25°C.

Rok upotrebe
2 godine. Lek nemojte koristiti nakon isteka roka upotrebe koji je naznačen na omotu.

Način izdavanja leka:
Lek se izdaje bez lekarskog recepta.

Pakovanje:  30 tableta.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro