Galen Pharm
Korpa

KELO-CUTIS GEL 10G

KELO-CUTIS GEL 10G
KELO-CUTIS GEL 10G
Opis
Kelo-Cutis je lagan, samosušeći silikonski gel za lečenje ožiljaka. Kelo-Cutis se brzo suši i formira sloj. Ovaj sloj silikonskog gela je gas-propustl..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

1.485,00 RSD

Cena u apotekama: 1.687,50 RSD

Vaša ušteda: 202,50 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 31976
  • Vaša ušteda:: 202,50

Kelo-Cutis je lagan, samosušeći silikonski gel za lečenje ožiljaka. Kelo-Cutis se brzo suši i formira sloj. Ovaj sloj silikonskog gela je gas-propustljiv, fleksibilan i vodootporan. Kelo-Cutis ostvaruje vezu sa korneusom gornjeg sloja kože(spoljni sloj mrtvih ćelija kože) praveći zaštitnu barijeru protiv hemijske, fizičke i mikrobiološke invazije na mestu ožiljka, a ujedno pomaže hidrataciju. Na taj način stvaraju se uslovi za sazrevanje ožiljka tokom normalizovanih ciklusa sinteze kolagena, a time se poboljšava fiziološki i estetski izgled ožiljka.

Delovanje:
Kelo-Cutis poravnava, omekšava i čini glatkim ožiljke, olakšava svrab i umanjuje nelagodnosti ožiljaka i takođe smanjuje diskoloraciju povezanu sa ožiljcima. Silikonski gelovi su se pokazali efikasnim u lečenju abnormalnih ožiljaka u formi hipertrofičnih ožiljaka i keloida. Preporuke su da da silikon treba da bude prvi izbor u inicijalnom tretmanu ožiljaka i sprečavanju nastajanja hipertrofičnih ožiljaka i keloida. Ovaj silikonski gel može da se koristi na zglobovima, pregibnim delovima tela, regijama prekrivenim dlakama i velikim površinama kao što su ožiljci od opekotina i velikih trauma. ovaj gel se koristi u kombinaciji sa kompresama ili drugim opcijama u lečenju ožiljaka.

Kelo-Cutis je namenjen:

  •  lečenju starih i novih hipertrofičnih i keloidnih ožiljaka nastalih nakon oštrih hirurških procedura, povreda, rana i opekotina.
  •  pogodan za lečenje ožiljaka kod dece i odraslih sa osetljivom kožom.

Sastav:
Polidimetilsiloksan

Način primene:
Uverite se da je ugroženo područje čisto i suvo. Primenite Kelo-Cutis na tu oblast u veoma tankom sloju i ostavite da se osuši. Primenite Kelo-Cutis dva puta dnevno. Za maksimalan efekat, Kelo-Cutis gel treba primenjivati tako da bude u kontaktu sa kožom tokom svih 24 sata tokom dana. Kada se osuši, sloj nanetog Kelo-Cutis gela može biti pokriven kompresom, kremom za sunčanje ili drugim kozmetičkim preparatom. Ako se Kelo-Cutis nije osušio u roku od 4-5 minuta, verovatno ste naneli previše gela. Pažljivo uklonite višak i omogućite da se proces sušenja nastavi.
Preporučuje se minimalno trajanje lečenja od 60-90 dana. Kod većih i starijih ožiljaka može potrajati duže, a preporučuje se  nastavak upotrebe i nakon vidljivog poboljšanja nakon početnih 90 dana tretmana.
Izbegavati direktan kontakt sa očima, sluzokožom, opekotinama trećeg stepena i otvorenim ranama.

Pakovanje: 10 g

Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro