Galen Pharm
Korpa

KELO-COTE SILICONE GEL 6G

KELO-COTE SILICONE GEL 6G
-10 %
KELO-COTE SILICONE GEL 6G

Opis

Kelo-Cote je lagan, samosušeći silikonski gel za lečenje ožiljaka. Kelo-Cote se brzo suši i formira sloj. Ovaj sloj silikonskog gela je gas-propustlji..
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Min
Sek
1.518,75 RSD
1.687,50 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 241840
Pregleda: 2081

Kelo-Cote je lagan, samosušeći silikonski gel za lečenje ožiljaka. Kelo-Cote se brzo suši i formira sloj. Ovaj sloj silikonskog gela je gas-propustljiv, fleksibilan i vodootporan. Kelo-Cote ostvaruje vezu sa korneusom gornjeg sloja kože(spoljni sloj mrtvih ćelija kože) praveći zaštitnu barijeru protiv hemijske, fizičke i mikrobiološke invazije na mestu ožiljka, a ujedno pomaže hidrataciju. Na taj način stvaraju se uslovi za sazrevanje ožiljka tokom normalizovanih ciklusa sinteze kolagena, a time se poboljšava fiziološki i estetski izgled ožiljka.

Delovanje:
Kelo-Cote poravnava, omekšava i čini glatkim ožiljke, olakšava svrab i umanjuje nelagodnosti ožiljaka i takođe smanjuje diskoloraciju povezanu sa ožiljcima. Silikonski gelovi su se pokazali efikasnim u lečenju abnormalnih ožiljaka u formi hipertrofičnih ožiljaka i keloida. Preporuke su da da silikon treba da bude prvi izbor u inicijalnom tretmanu ožiljaka i sprečavanju nastajanja hipertrofičnih ožiljaka i keloida. Ovaj silikonski gel može da se koristi na zglobovima, pregibnim delovima tela, regijama prekrivenim dlakama i velikim površinama kao što su ožiljci od opekotina i velikih trauma. ovaj gel se koristi u kombinaciji sa kompresama ili drugim opcijama u lečenju ožiljaka.

Kelo-Cote je namenjen:

  •  lečenju starih i novih hipertrofičnih i keloidnih ožiljaka nastalih nakon oštrih hirurških procedura, povreda, rana i opekotina.
  •  pogodan za lečenje ožiljaka kod dece i odraslih sa osetljivom kožom.

Sastav:
Polysiloksani, Silicijum-dioksid.

Način primene:
Uverite se da je ugroženo područje čisto i suvo. Primenite Kelo-Cote na tu oblast u veoma tankom sloju i ostavite da se osuši. Primenite Kelo-Cote dva puta dnevno. Za maksimalan efekat, Kelo-Cote gel treba primenjivati tako da bude u kontaktu sa kožom tokom svih 24 sata tokom dana. Kada se osuši, sloj nanetog Kelo-Cote gela može biti pokriven kompresom, kremom za sunčanje ili drugim kozmetičkim preparatom. Ako se Kelo-Cote nije osušio u roku od 4-5 minuta, verovatno ste naneli previše gela. Pažljivo uklonite višak i omogućite da se proces sušenja nastavi.
Preporučuje se minimalno trajanje lečenja od 60-90 dana. Kod većih i starijih ožiljaka može potrajati duže, a preporučuje se  nastavak upotrebe i nakon vidljivog poboljšanja nakon početnih 90 dana tretmana.

Napomena:
Izbegavati direktan kontakt sa očima, sluzokožom, opekotinama trećeg stepena i otvorenim ranama. Kelo-Cote može ostaviti fleke na odeći, ako nije potpuno suv.

Pakovanje: 6 g gela

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
Tagovi: kelo-cote , silicone , gel , 6g , ožiljci