Galen Pharm
Korpa

KELO-COTE SCAR GEL UV 15G

KELO-COTE SCAR GEL UV 15G
-10 %
KELO-COTE SCAR GEL UV 15G

Opis

Kelo Cote je klinički efikasan u smanjenju crvenila, tvrdoće, svraba i bola koji su povezani sa hipertrofičnim ožiljcima i keloidima. Internacionalna ..
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Min
Sek
2.784,38 RSD
3.093,75 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 242484
Pregleda: 7358

Kelo Cote je klinički efikasan u smanjenju crvenila, tvrdoće, svraba i bola koji su povezani sa hipertrofičnim ožiljcima i keloidima. Internacionalna klinička preporuka je upotreba silikonskih preparata (listića) kao prve linije u sprečavanju nastanka hipertrofičnog ožiljka ili keloida posle operacije ili traume. Naknadna istraživanja su pokazala da silikonski proizvodi (gel, sprej) nudi ekvivalentnu efikasnost uz istovremeno obezbeđivanje osnovnih prednosti gela u odnosu na listiće, kao što su udobnost, blizina nanošenja na ožiljak, posebno kod zglobova i neravnih delova tela.

Delovanje:
Kelo Cote je pantentirana formula koja sadrži umrežene polisiloksane veoma velike molekulske mase, koji se vezuju kako se gel suši i formiraju veoma tanak zaštitni sloj na koži. Sam Kelo Cote je jedinstvena formulacija koja sadrži silicijum-dioksid ( SiO₂) koji jača matricu polisiloksana i pomaže joj da se osuši do transparentne i fleksibilne forme koja dobro prijanja za kožu. Rezultat je okluzivni sloj koji osigurava neprekidni kontakt sa tretiranom površinom i omogućava obnovu barijerne funkcije epiderma koja normalizuje zarastanje rane na koži.

Kelo Cote se suši za nekoliko minuta i nakon toga pacijenti mogu da nanose kozmetičke preparate, kreme sa zaštitnim faktorom ili da obuku odeću. Pacijentima se preporučuje da koriste Kelo Cote odmah posle hirurške intervencije ili nastanka rane i to u periodu od najmanje tri meseca. Kod pacijenata koji imaju starije ožiljke se preporučuje da se tretman nastavi i nakon tri meseca, ukoliko je potrebno.
Kelo Cote je transparentan samosušeći silikonski gel koji obnavlja barijernu funkciju stratus corneum-a. Kod nepovređene kože, stratus corneum funkcioniše kao prepreka koja sprečava prodiranje egzogenih supstanci i ublažava isparavanje vode koje je poznato i kao transdermalni gubitak vode (engl. TEWL). Nakon operacije ili povrede na koži, dok traje reepitelizacija rane od 1-2 nedelje, stratus corneum je još uvek nezreo (oštećen) i omogućava abnormalno visoke nivoe TEWL. Ova prekomerna TEWL dehidrira stratus corneum i stimuliše keratinocite da vrše produkciju citokina. Citokini signaliziraju dermalnim fibroblastima da sintetišu i oslobode kolagen. Kod pacijenata koji su podložni nastanku hipertrofičnih ožiljaka i keloida, TEWL i dermalni fibroblasti daju preteranu reakciju i dovode do taloženja viška kolagena i formiranja abnormalnog ožiljka. Okluzivno svojstvo Kelo Cote-a je da vraća barijernu funkciju stratus corneum-a, smanjuje TEWL i smanjuje sintezu viška kolagena od strane dermalnih fibroblasta. Ovo omogućava da se sintetiše normalna količina kolagena i da se podrži stvaranje normalnog zrelog ožiljka. Dok normalan ožiljak sazreva oko 6 meseci, sazrevanje hipertrofičnog ožiljka i keloida će trajati nešto duže. Može da traje godinama normalizacija TEWL kod abnormalnog ožiljka, ali korišćenjem Kelo Cote se mogu poboljšati stanja hipertrofičnih ožiljaka i keloida koji su stari i po nekoliko godina.

Zahvaljujući najnovijoj „Cross-link plus SiO₂“ tehnologiji postiže se trostruki mehanizam delovanja:

  • hidratacija,
  • zaštita i
  • normalizacija sinteze kolagena.

Precizna mešavina silikona omogućava stvaranje nevidljivog, vodootpornog i gaso-nepropustljivog sloja.

Klinički je dokazano da:

  •    omekšava i izravnjava ožiljke
  •    smanjuje crvenilo i ujednačava boju
  •    otklanja svrab i osećaj zategnutosti kože.

Kelo-Cote Solaire SPF 30 je 100% silikonski gel sa zaštitnim faktorom koji se koristi u terapiji ožiljaka koji su izloženi štetnom delovanju sunca.

Način primene:
Kelo-Cote silikonski gelovi se nanose u tankom sloju, dva puta dnevno. Da bi terapija bila uspešna, neophodna je kontinuirana primena preparata najmanje 60-90 dana.

Pakovanje: gel 15g

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
Tagovi: kelo-cote , scar , gel , uv , 15g , zaštita , od , sunca