Galen Pharm
Korpa

COLIPREV KAPI 15ML

COLIPREV KAPI 15ML
-10 %
COLIPREV KAPI 15ML

Opis

Delovanje: Visoko aktivni enzim laktaza je ekstrahovan iz gljivice Aspergillus Orizae koja je izvor biološki aktivne laktaze stabilne čak i u pH sred..
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Min
Sek
1.606,50 RSD
1.785,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 242743
Pregleda: 256

Delovanje:
Visoko aktivni enzim laktaza je ekstrahovan iz gljivice Aspergillus Orizae koja je izvor biološki aktivne laktaze stabilne čak i u pH sredini želudačne kiseline.
Upotrebu enzima laktaze koji se nalazi u dijetetskom proizvodu ColiPrev®, podržava nekoliko kliničkih studija koje pokazuju prolazni nedostatak laktaze kao mogući uzrok grčeva kod beba, jer dovode do nemogućnosti digestivnog sistema deteta da vari laktozu.
Laktaza je prirodni enzim koji se nalazi u tankom crevu. Ovaj enzim pomaže varenje laktoze koja je glavni šećer u svakom mleku. Laktaza vrši hidrolizu laktoze – deli je na dva prosta šećera – glukozu i galaktozu, i ovi prosti ugljeni hidrati se zatim lako apsorbuju u crevima. Pošto je mleko fundamentalni deo ishrane beba i mnogo beba privremeno pati od nedovoljne proizvodnje enzima laktaze, javlja se pomenuta intolerancija na laktozu, koja je povezana sa infantilnim kolikama, tj. grčevima beba. Nesvarena laktoza koja prolazi kroz creva izaziva nadimanje, napetost, grčeve u stomaku i proliv. Dodavanje enzima laktaze u mleko sprečava ove simptome, pa ako su grčevi kod bebe uzrokovani nedovoljnim stvaranjem laktaze oni će se znatno smanjiti ili prestati odmah nakon dodavanja dijetetskog proizvoda ColiPrev® mleku ili mlečnoj formuli.

Sastav:
ColiPrev se sastoji samo od prirodnih sastojaka, enzim laktaza je njegova glavna komponenta.
56,9% laktaza, 25% glicerol, 17,2% voda, 0.9 % stabilizator – Kalijum hlorid

Način primene:
Kada majka doji – pred samo dojenje se adekvatna količina kapi ukapava u unapred sterilisanu kašičicu i daje direktno u usta deteta (pratite uputstva iz tabele za doziranje u pakovanju).
Kada se koristi adaptirana formula – adekvatnu količinu kapi (prema uputstvu iz tabele za doziranje) ukapajte u pripremljenu mlečnu formulu.

Napomena:
ColiPrev treba koristiti isključivo prilikom hranjenja deteta, naročito u prva 3-4 meseca života, u vreme kada još uvek nije dovoljno stvaranje enzima laktaze u digestivnom sistemu bebe.

Pakovanje: 15ml

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
Tagovi: coliprev , kapi , 15ml , grčevi