Galen Pharm
Korpa

BRĐANSKI MELEM PROTIV PROŠIRENIH VENA 50ML

BRĐANSKI MELEM PROTIV PROŠIRENIH VENA 50ML
BRĐANSKI MELEM PROTIV PROŠIRENIH VENA 50ML
Opis
Melem protiv proširenih vena nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što smo se mi..

* Cene važe samo za online kupovinu, cene proizvoda u apotekama se mogu razlikovati od cene na internet prodavnici.

1.204,81 RSD

Cena u apotekama: 1.369,10 RSD

Vaša ušteda 164,29 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: BRĐANSKI MELEM
  • Šifra proizvoda: 18084
  • Vaša ušteda: 164,29

Melem protiv proširenih vena nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što smo se mi vekovima navikavali (adaptirali) da koristimo biljke iz svog okruženja. Naš organizam je pripremljen da izvuče najveću korist za sebe iz domaćih biljaka.

Delovanje:
Preporučuje se kod:
Proširenih vena nogu (hronična venska insuficijencija) , tromboflebitisa (zapaljenje vena) i flebotromboze (tromb u venama).
Najvažniji aktivni princip ovog melema, koji ga razlikuje od ostalih, je escin iz ekstrakta divljeg kestena. On pojačava elastičnost vena dugoročno, uzrokujući njihovo sužavanje (venotonik), tako da budu bliže zdravom stanju kao kada nisu bile proširene. Dejstvo kestena na vene nogu je jednako efektivno kao dejstvo kompresivnih zavoja.
Aktivni principi – kumarini fraksin i eskulin iz ekstrata divljeg kestena su antikoagulansi. (direktno smanjuju šansu za stvaranje tromba)
Aktivni principi etarkog ulja limuna, koji se zajedničkim imenom zovu vitamin P (hesperetin, naringenin i kvercetin), etarskog ulja lavande (linalil acetatm linalol, kamfor i 1,8-cineol), propolisa (derivati kvercetina – bioflavonoidi i derivati kafeične kiseline), drugi aktivni principi ekstrakta divljeg kestena (kvercetin, kamfeol i proantocijanidin A2) deluju:

  • antiinflamatorno (protivupalno)
  • antimikrobno: antibakterijski (protivbakterijski), antimikotski (protivgljivično), antivirusno (protivvirusno)
  • analgetsko (smanjuju bol)

Etarsko ulje lavande posebno ubrzava epitelizaciju tj. zarastanje okom vidljivih (makro) i nevidljivih (mikro) oštećenja kože.
U stvari najvažnije je njihovo antioksidantno/antiinflamatorno dejstvo, zato što oksidativni stres, uništavajući naše ćelije, pokreće zapaljensku reakciju.Zapaljenska reakcija može zahvatiti bilo koje tkivo ili organ. Ona ima odmrambenu ulogu ali ako je prejaka ili dugo traje, može doneti više štete nego koristi organizmu, jer će dodatno oštetiti zapaljeno tkivo. Oni smanjuju oksidativni stres, apreko njega jačinu zapaljenske reakcije koja vremenom sve više, potpuno nekorisno, oštećuje vene.
Smanjenje oksidativnog stresa ublažava svako zapaljenje, ali ovde je to posebno važno, zato što time smanjuje i šansu za nastanak tromba i plućne ambolije ako se tromb oktači.
Kada se ublaži zapaljenje sve odlike zapaljenske reakcije – povišena temperatura zapaljenog dela (calor), bol (dolor), crvenilo (rubor), otok (tumor), oštećenje funkcije organa (functiolaesa) se povlače. Vene i dalje ostaju proširene, samo blaže, jer nisu ni nastale zbog zapaljenja nego zbog zastoja u cirkulaciji usled dejstva gravitacije suprotno toku krvi ka srcu. Po istom principu nastaju i hemoroidi, samo što su hemoroidi manje vene i veća im je šansa da prokrvare, a velikim venama kao što su vene nogu veća je šansa da naprave tromb koji može da ugrozi život.
Zato je najvažnije sprečiti stvaranje tromba, sprečavajući zastoj krvi u venama i/ili njihovo zapaljenje.
Uticaj aktivnih principa je najveći na mestu primene, ali ista dejstva, samo blaža, imaju na ceo organizam jer lako prolaze kroz kožu i ulaze u limfotok i krvotok.

Način primene:
Operite ruke sapunom i vodom. Mesto na koje ćete nanositi melem neosredno pre upotrebe operite mlakim rastvorom (čajem) od kamilice. Sve dobro osušite čistim ubrusom, blagim tapkanjem. Pošto je melem tvrdji od krema objasnićemo Vam kako da ga koristite da bi efekti melema bili maksimalni.
Plastičnom špatulicom zagrebite malo melema i nanosite na jagodicu prsta. Sada jagodicom prsta namažite u tankom sloju melem na obolelo mesto.
Lagano utrljavajte dok ga koža je upije. Tako činite najmanje 3-4 puta dnevno, obavezno uveče.
Posle svake upotrebe operite plastičnu špatulicu vrućom vodom da skinete svu masnoću, i potopite u 70% alkohol u zatvorenu posudu, tako da alkohol prekriva površinu špatulice. Ostavite tako do sledećeg korišćenja. Pred upotrebu isprati špatulicu mlakom vodom.

Sastav:
Pored hladno ceđenog maslinovog ulja, pčelinjeg i biljnog voska (candelila), i jos 10 biljaka (pojačan ekstrakt nevena, kantarion, rusa, čičak, prečica, kičica, bokvica, hajdučka trava, zova, rastavić), melem protiv proširenih vena sadrži ekstrakt divljeg kestena, etarska ulja limuna i lavande, i propolis.

Pakovanje: 50 ml
Napišite recenziju

Napomena: HTML oznake neće biti izvršene i prikazivaće se kao tekst!
Loše Dobro