Probajte zaštitu od sunca skrojenu po vašoj meri

Pronađite najpogodniju zaštitu od sunca za vas i vašu porodicu tako što ćete uvideti različite načine na koje vaša koža može da bude izložena UV zracima, a što može da varira u zavisnosti od lokacije i aktivnosti.

 

Sunce, more i pesak

 Kada su u pitanju porodični odmori ili samo jednodnevni izlet na plažu, zaštita od sunca - i stalno  nanošenje iznova - je od suštinskog značaja. Može se činiti očiglednim, ali istraživanja su pokazala da više od 50% žena ne nanosi redovno zaštitu od sunca. Kupanje, sušenje i znojenje dokazano uklanjaju zaštitu i do 50%, čime vaša koža ostaje ranjiva na UV zrake, koje posebno može da bude jako pored vode zbog refleksije svetlosti. Izbegavajte intenzivnu izloženost tokom nakritičnijih sati (od 11h do 16h) i koristite stik za zaštitu od sunca na nepokrivenim područjima lica, kao što su nos, uši i usta.

Jak vetar pored plaže, u kombinaciji sa osećajem koji žeže i slanom vodom, može da izazove osetljivost kože do planulosti. Vetar i oblaci mogu, takođe, da zamaskiraju pravi intenzitet UV zračenja, s obzirom da nužno ne morate da  osećate vrelinu na vašoj koži. Koristite hidratantni mlečni losion sa visokm faktorom zaštite od sunca kako biste čak i osetljivu kožu održavali hidriranom, bez osećaja nelagodnosti i zaštićenom.

 

Izlazak i boravak na suncu tokom dana

 Pešačenje do posla ili odlazak na pauzu za ručak povećavaju osetljivost vaše kože na UV zračenje. Čak i sedenje pored prozora na suncu može da izazove oštećenje kože, s obzirom da UV zraci mogu da prolaze kroz staklo. 80% ovih potencijalno štetnih talasa, takođe, prolazi kroz oblake, tako da ni oblačan dan ne bi trebalo da podrazumeva da se odreknete vaše kreme sa faktorom zaštite od sunca.

Kako biste se zaštitili od kratkotrajnih i dugotrajnijih oštećenja,  koristite zaštitu od sunca tokom vaše svakodnevne rutine u brizi za održavanjem lepote. BB-krema sa mat efektom koja sadrži faktor zaštite od sunca će učiniti da vam se koža ne sjaji, a, takođe, će štititi vašu kožu od UV zračenja koje može da bude iznenađujuće jako, čak i u urbanim delovima.

 

Odlazak na piknik sa društvom

Možda ste zaštitili vaše lice, ali lako se zaboravlja da područja, kao što su zadnja strana vrata i dekolte, mogu, takođe, da budu izloženi suncu! Iako su sunčana popodneva savršena za piknike sa prijateljima ili ćaskanje na suncu na terasi, svi imamo običaj da ne obraćamo pažnju na ranjivost kože na sunce  dok se  razgovor zahuktava. Osetljiva koža i područja na telu koja su retko izložena suncu mogu prvi da stradaju. Umirujući mlečni losion koji se nanosi na sva izložena područja će osigurati maksimalnu hidrataciju i osećaj trajne udobnosti. BB krema sa mat efektom ili hidratantno sredstvo koji sadrže faktor zaštite od sunca će sprečiti sjajnost, zaštiti kožu i mogu se nanostiti i ispod šminke.

 

Sport na otvorenom na suncu

 To što se sunce pojavilo, ne bi trebalo da pokvari vaše planove za odlazak na trčanje, samo zbog UV zračenja. Međutim, treba da budete svesni da znoj može da izazove da se zaštita od sunca skine, čime vaša koža ostaje nezaštićena. Nanošenje određenih sredstava za zaštitu od sunca preko znojave kože može da dovede do masnih belih tragova,a sam proizvod neće niti apsorbovan u vašu kožu. Vaš izbor treba da bude hidratantan, ali lagan i svež sprej za zaštitu od sunca koji je otporan na znoj i vodu kako bi se izbegli nelagodnost i nestanak zaštite. Osećaj hlađenja će, takođe, osvežiti vaše telo pre i tokom vežbanja. Spremni, pozor, sad!