Trendovi u frizurama i bojama kose menjaju se brzo, a još brže od kada ih pored frizera diktiraju i influenseri. Uz predloge boja i frizura, sada su tu i filteri koji vam omogućavaju da momentalno vidite kako biste izgledali sa predloženim promenama na kosi.

Jedan od poslednjih hitova sa milionima TikTok pregleda jeste „Bronde“ – („brown+blonde“). Ovo je nijansa između plave i braon, a dobija se poznatom „balayage“ tehnikom. Ali, to nije jedina aktuelna mešavina boja. Brojne simpatije odnosi nijansa karamel riđe i smeđe, poznata kao „Cowboy Copper“, a za njom ne zaostaje ni crvenkasto-braon boja pod nazivom „Auburn Brunette“. Ova varijanta je lakša za održavanje, a lično ju je promovisala Kendal Džener.

TRENDOVI, ALI PO KOJU CENU?

Iako je zanimljivo pratiti trendove, nesumljivo je da se čestim farbanjem kose ona može oštetiti. Komercijalne farbe za kosu su čest izvor ne samo susptanci koje oštećuju kosu i iritiraju kožu, nego i onih koje mogu da budu štetne po zdravlje.

Ono što će svakako uvek biti u trendu jeste frizura koja najbolje stoji vašem obliku lica, sa zanosnom bojom i vlasima koje su zdrave i sjajne.

Zato, imamo predlog za vas: prirodne farbe bez opasnih supstanci, sa formulacijama na biljnoj bazi i širokom paletom boja.

BIOKAP, FARBANA, ALI I NEGOVANA

Bilo da pokrivate sede vlasi ili eksperimentišete sa novim trendi nijansama, uz italijanske BioKap boje za kosu koje su oslobođene agresivnih hemikalija, dobićete živopisnu boju koja neće prerano izbledeti.

Evo zašto smo za vas izdvojili BioKap Nutricolor farbe za kosu:

Prirodni sastojci: U sastav BioKap boja ulazi arganovo ulje koje se dobija organskim uzgojem, kao i Tricorepair kompleks u kom su proteini pirinča sa regenerativnim svojstvima sličnim keratinu, ekstrakt vrbe koji štiti boju kose i lipofilne kiseline iz voća koje štite kožu glave tokom procesa farbanja. Ovi prirodni sastojci pomažu u ishrani i zaštiti kose tokom procesa bojenja, ostavljajući je mekom, glatkom i zdravom.

Bez amonijaka: BioKap farbe, za razliku od mnogih konvencionalnih boja za kosu, ne sadrže amonijak. Ova agresivna hemikalija može oštetiti vlas, uzrokujući suvoću, lomljenje i slabljenje kose. Isključujući amonijak iz svojih formulacija, BioKap osigurava blaži proces bojenja, bez žrtvovanja intenziteta ili postojanosti boje.

Bez parabena: Parabeni su sintetički konzervansi koji se često nalaze u kozmetičkim proizvodima i proizvodima za negu kose. Međutim, povezani su sa potencijalnim zdravstvenim problemima, uključujući poremećaje hormona i alergijske reakcije. BioKap boje za kosu ne sadrže parabene, pa ćete moći da spavate mirno ako tražite sigurnije alternative za bojenje kose.

Bez rezorcinola: Ovo je još jedan sastojak koji se često koristi u farbama za kosu kako bi vlas bolje primila boju. BioKap farbe su formulisane bez rezorcinola, čineći ih bezbednijim izborom za osobe sa osetljivom kožom glave ili alergijama.

Bez PPD-a (parafenildiamina): PPD je ključni sastojak u mnogim trajnim bojama za kosu koji je odgovoran za dugotrajnu boju. Međutim, takođe je čest alergen koji može izazvati ozbiljne reakcije kože kod nekih osoba. BioKap Nutricolor Delicato boje za kosu su bez PPD-a, čineći ih pogodnim za osobe sa osetljivostima ili alergijama na ovu hemikaliju.

PROLEĆE U KOSI

Pored crnih, braon, plavih i crvenkastih nijansi, BioKap asortiman sadrži i BioKap Nutricolor Delicato 0.0 izbeljivač. Ovaj proizvod može prirodno posvetleti vašu boju za do dve nijanse ili kreirati divne pramenove u kosi.

Ukratko, BioKap italijanske boje za kosu pružaju sigurniju, efikasniju i ekološki prihvatljiviju alternativu komercijalnim farbama za kosu. Korišćenjem moći prirodnih sastojaka i izbegavanjem štetnih hemikalija, BioKap vam pomaže da postignete prelepu boju kose, stavljajući njeno zdravlje kao prioritet.