Galen Pharm
Korpa

ACAROSAN DUO SPREJ PROTIV GRINJA 500ML

ACAROSAN DUO SPREJ PROTIV GRINJA 500ML
ACAROSAN DUO SPREJ PROTIV GRINJA 500ML

Opis

Namenjen  je  uklanjanju alergena i sprovođenju preventivne terapije uništavanja grinja iz: dušeka, jastuka, prekrivača, tepiha, tapacirunga i ostalog..
3.253,93 RSD

MP cena: 3.697,65 RSD

Vaša ušteda: 443,72 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 909002
Pregleda: 3333

Namenjen  je  uklanjanju alergena i sprovođenju preventivne terapije uništavanja grinja iz: dušeka, jastuka, prekrivača, tepiha, tapacirunga i ostalog kućnog tekstila, kao i iz kućne prašine, za osobe koje pate od alergije  izazvane kućnom prašinom i grinjama.
ACAROSAN duo sprej nije lek. To je  sredstvo koje se koristi u domaćinstvu pri održavanju higijene svih tekstilnih predmeta koji su staništa grinja.
Važno je napomenuti da je reč o novoj generaciji  preparata, u kome je aktivna supstanca ekstrakt biljke Margosa ( Azadirachta Indica ), poznate i pod imenima Neem, Nimm; Dirakht, Paraizo, itd.
U Indiji ima nazive :  “Sveto drvo” i “Lek za sve bolesti” i jedna je od važnijih komponenti u ajurvedskoj  medicini.
Glavna je alternativa upotrebi sintetičkih pesticida, pošto insektima hranu čini  nejestivom,  pa oni gladuju i uginu u roku od nekoliko dana. Istovremeno potiskuje nagon za polaganjem jaja, pa usporava novi ciklus razmnožavanja insekata.
Ekstrakt Margosa se proizvodi iz semena drveta Neem ( Margosa  Azadirachta indica ) zaštićenim tehnološkim postupkom.

Ekstrakt je proizveden u skladu sa strogim evropskim  smernicama, definisanim u Direktivi 98/8/EC – “Biocide Directive”.
Ekstrakt Margosa je kod nas stavljen na pozitivnu listu aktivnih supstanci u biocidnom proizvodu , odlukom Agencije za hemikalije, donetom 09.jula 2012. godine (Sl. Glasnik 28/12).

Proizvođač garantuje  da je ekstrat Margosa oslobođen  aflatoksina,  pa se on  koristi ne samo u biocidnim proizvodima, već i u lekovima i kozmetici.

Delovanje:
Ekstrakt Margosa  već i na malim koncentracijama izaziva kod insekata odbijajući efekat.  Prirodno gorka jedinjenja kvare hranu insektima i čine je nejestivom. Ukoliko ne pobegnu , insekti umiru od gladi, a istovremeno ne mogu da se reprodukuju zbog nedostatka bitnih proteina i amino kiselina.
Razvoj tolerancije ili otpora protiv ekstrakta margosa je smanjen  zbog velikog broja biološki aktivnih sastojaka  koje  sadrži.
Odbijajući efekat aktivnih supstanci ekstrata je prisutan i kod malih koncentracija, pa je  rezultat primene Acarosana prisutan i više meseci.
Na produženi rok dejstva Acarosan duo spreja utiče i poremećen proces reprodukcije grinja, pošto je njihov proces razmnožavanja usporen.
Ne sadrži  Benzil benzoat, te je neškodljiv i bezbedan, kako za ljude, tako i za životinje.

Acarosan duo sprej ima dvostruko dejstvo:

  1. Smanjuje količinu  grinja, jer njegovi sastojci čine izvor hrane za grinje (ostaci kože)  nejestivim.  Grinje ne mogu nastaviti da žive u tekstilu koji je tretiran  sa Acarosan duo sprejom.
  2. Alergenske okidače, aktivne supstance iz spreja obuhvataju i zatvaraju po principu kapsula, zahvaljujući specijalnoj kombinaciji aktivnih agenasa, a zatim se mogu usisati bez teškoća.

Način primene:
Proverite toleranciju materijala na nekom neupadljivom mestu.
Prilikom upotrebe, naprskajte površinu sprejom ravnomerno, sa udaljenosti od oko 1/2 do 1 metra. Za kvadratni metar površine stisnite pumpicu cca 50 puta, uz ravnomerno pokrivanje tretirane površine. Posle upotrebe, operite vodom glavu prskalice, da aktivne supstance ne zatvore mlaznicu za sledeću upotrebu.
Posle oko 2 – 3 sata sušenja, tretirana površina može da se koristi kao i obično, bez ograničenja. Aktivni agensi nisu opasni za ljude.
Radi uklanjanja alergena preporučljivo je  se da se tretman sprejom ponovi za sedam dana. Ako je moguće, izbegavajte usisavanje tretiranih površina u ovom periodu ( 1 nedelja). Površine usisati pre novog tretmana. Trajanje dejstva spreja zavisi od uslova okoline (temperatura, vlažnost, količina otpadaka kojom se hrane grinje) i iznosi od 6 meseci do godinu dana.  Preporučujemo da se tretman ponovi na svakih 6 meseci.
Jedna bočica je dovoljna za tretiranje približno 10m2 tekstilne površine.

Sastav:
1 bočica od 500 ml Acarosan duo sprej – rastvora sadrži 0,1% ekstrakta biljke margosa (Margosa-Azadirachtha indica), polimere, emulgator agense, manje od 5% anjonskih ovlaživača, agense za poboljšanje mirisa i vodu.

Pakovanje: 500 ml


Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.