TEST COLON HEALTH CARE

Zašto je ovaj test za Vas važan?
95 % svih slučajeva kolorektalnog karcinoma (rak debelog creva) su rezultat benignih promena u početnom stadijumu koje nazivamo polipima. Ukoliko se polipi otkriju na vreme i uklone, razvoj kolorektalnog karcinoma može biti zaustavljen. Ukoliko imate simptome kao što su krvarenje u stolici, neredovne stolice, sindrom retkih stolica, nadutost trbuha, smenjivanje zatvora i proliva kao i osećaj nedovoljnog pražnjenja creva, preporučujemo Vam da uradite ovaj test koji otkriva prisustvo krvi u stolici.

Način primene:
Uzmite uzorak Vaše stolice specijalnim štapićem i ubacite u bočicu sa pripremljenim rastvorom. Nakon toga, kap ovog rastvora stavite na tačno određeno mesto na test pločicu. Rezultat testa pročitajte nakon 5 minuta. Ukoliko je rezultat pozitivan trebalo bi da se javite svom lekaru.

Test je pozitivan ako se u vremenu od 5 minuta pojave dve ljubičaste linije u polju za čitanje rezultata na test kaseti (polje C i polje T) čak i ako je linija u polju T vrlo bleda. Ovo označava da je otkrivena krv u Vašoj stolici. Trebalo bi da posetite svog lekara i da se posavetujete kojim medicinskim pregledima je potrebno da se podvrgnete u budućnosti.
Test je negativan ako se pojavi samo jedna ljubičasta linija u delu za čitanje rezultata i to na polju C. To znači da u Vašoj stolici ne postoji prisustvo krvi.
Test je netačan ako se nakon 5 do 10 minuta ne pojavi nijedna ljubičasta linija ili se samo pojavi u polju T (a ne i u polju C). 

Zato je važna rana dijagnoza?
Polipi u debelom crevu obično prolaze bez simptoma i mogu ostati neotkriveni tokom mnogo godina. Zbog toga je rano otkrivanje kolorektalnog karcinoma veoma važno, jer su šanse za preživljavanjem za 90 % veće ukoliko se problem otkrije na vreme.

Pakovanje: 
Delovi testa su: posuda za uzorak stolice, zapečaćeno pakovanje specijalne folije koje sadrži test kasetu i sredstvo protiv vlage i uputstvo za upotrebu.
Dodatno potrebno: Časovnik sa sekundarom i čisto parče papira.
Odmah na početku pripremiti ne otvoreno pakovanje od specijalne folije jer će Vam trebati kasnije.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

TEST COLON HEALTH CARE

  • Broj pregleda: 2331
  • Brend: CARE DIAGNOSTICA
  • Šifra: 243789
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 742,50 RSD

Besplatna dostava

Za sve narudžbine u Srbiji, čija vrednost prelazi 5.000 dinara