-10% NOW L-ARGININE 120X1000MG

L-arginin je uslovno esencijalna amino kiselina. Prirodni izvori arginina su jezgrasti plodovi, mrki pirinač, suvo grožđe, čokolada, susam i namirnice bogate proteinima. L-arginin učestvuje u sintezi DNK, i uključen je u metabolizam i izlučivanje uree. L-arginin je neophodan i za normalno funkcionisanje endokrine žlezde hipofize.

Delovanje:
Zajedno sa ornitinom, fenilalaninom i ostalim neurotransmiterima, arginin učestvuje u stvaranju i lučenju hormona rasta iz hipofize, koji omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja.

L-arginin je prekursor za sintezu azot oksida (NO), on stimuliše oslobađanje hormona rasta koji podmlađuje organizam, učestvuje u sintezi proteina, te pospešuje rast i razvoj mišićnog tkiva. Arginin pospešuje seksualne mogućnosti, te, možemo reći, da je prirodna je alternativa Viagri, jer povećava broj i pokretljivost spermatozoida. Takođe, arginin ima blagotvorno dejstvo na opšte zdravlje, jer snižava holesterol i smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja, snižava krvni pritisak i potpomaže imunološke reakcije.
Bitno mesto u suplementaciji sportista zauzima jer pomaže stvaranje kolagena, doprinosi zdravlju tetiva i ligamenata, ubrzava oporavak i zaceljivanje rana. Ova amino kiselina deluje i na metabolizam masti nagomilane u organizmu, ubrzavajući ga.
Potreba za argininom naročito je velika kod muškaraca, pošto se 80% semene tečnosti sastoji od njega, a nedostatak može da dovede do neplodnosti. Danas gotovo svaka terapija steriliteta uključuje i suplemente arginina, a kako posle tridesete godine života dolazi do skoro potpunog prestanka lučenja arginina iz hipofize, poželjno je nadoknađivati ga dodacima ishrani.

Sastav:
Veličina porcije: 1

Porcija po bočici: 120

  Iznos po porciji % Dnevne vrednosti
L-Arginine 1000 Mg N/A*

 

 


 

*Dnevna vrednost nije uspostavljena

Način primene:
Kao dijetetski suplement, uzima se 1 tableta 1 do 3 x dnevno zavisno od potreba.
Uzima se između obroka ili pred spavanje sa mineralnom vodom.

Pakovanje: 120 tableta
 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

NOW L-ARGININE 120X1000MG

  • Broj pregleda: 1610
  • Brend: NOW
  • Šifra: 240344
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 4.050,00 RSD
  • 3.645,00 RSD

Besplatna dostava

Za sve narudžbine u Srbiji, čija vrednost prelazi 5.000 dinara